KÖKTAŞ RESEPSİYONU KATILDI

KÖKTAŞ RESEPSİYONU KATILDI
AK Parti Samsun Milletvekili ve Türkiye - Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Fuat Köktaş, Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss tarafından verilen resepsiyona katıldı

AK Parti Samsun Milletvekili ve Türkiye - Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Fuat Köktaş,  Macaristan Milli Günü, 1956 Macar İhtilali ve Bağımsızlık Savaşı'nın 60. yıldönümü ve Macaristan Silahlı Kuvvetler Günü vesilesiyle Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss tarafından verilen resepsiyona katıldı.


Macaristan Milli Günü, 1956 Macar İhtilali ve Bağımsızlık Savaşı'nın 60. Yıl Dönümü ve Macaristan Silahlı Kuvvetler Günü, Ankara'da bir otelde düzenlenen resepsiyonla kutlandı.
Resepsiyona, Türkiye - Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubunu temsilen AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş katıldı.

Türkiye ve Macaristan milli marşlarının okunmasıyla başlayan program da Macaristan Milli Günü, 1956 Macar İhtilali ve Bağımsızlık Savaşı'nın 60. Yıl Dönümü ve Macaristan Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla pasta kesildi. 
Resepsiyon da Büyükelçisi Gabor Kiss ile biraraya gelen Milletvekili Köktaş, Macaristan Milli Günü, 1956 Macar İhtilali ve Bağımsızlık Savaşı'nın 60. Yıl Dönümü ve Macaristan Silahlı Kuvvetler Günü'nü kutladı. 

Macaristan-Türkiye arasındaki ilişkilerinin son derece olumlu bir yol izlediğini ifade eden Milletvekili Köktaş, "AK Parti olarak dış politikamızı hakkaniyet eksenine oturttuk. Modern Türkiye tarihinde, geçmiş hükûmetlerle mukayese götürmeyecek şekilde, dış politikamıza başarı mührü vurduk. Dış politikada hem süreklilik hem de değişimi esas aldık. Türkiye’yi, hükûmetlerimiz döneminde, bağımsız, aktif siyaset ve perspektif üreten bir dış politikaya kavuşturduk. 
Bu anlamda 2013 yılında oluşturulan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi ile Türkiye ve Macaristan arasında siyasi görüş ve alışveriş, karşılıklı üst düzey ziyaretler sürdürülmektedir.  Köklü ortak bir geçmişe sahip olan Macaristan ve Türkiye bugün daha güçlü ilişkilere ve dostluğa sahiptir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.