KOBİ’lere 5 Noktada Eğitim

KOBİ’lere 5 Noktada Eğitim
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) yürütücüsü olduğu ve Ulusal Ajans Erasmus + Programı çerçevesinde desteklenen “Coaches of SMEs: 5 Points Trainings” (KOBİ'lere 5 Noktada Eğitim) projesinin açılış toplantısı Omtel Otel'de yapıldı.

Toplantıya OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Özdemir, Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Levent Özmen ve dernek üyeleri ve İspanya, Macaristan, Litvanya, Finlandiya'dan proje ortakları ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Gazi Üniversitesi'nden akademisyenler katıldı.

Projenin açılış toplantısında söz alan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, projenin ortaklarını, amacını ve önemini anlattı. Toplumdaki her bireyin yaptığı katkıya bakarak o ülkenin gelişmişlik düzeyini anlamanın mümkün olduğunu belirten Kaplan, “Topluma katkı sağlayan bireylerin arttırılması için bu proje ülkemizin ekonomisine yarar sağlayacaktır.”dedi

Kobiler Küresel Ekonominin Dinamiklerinden Biri
Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu'ndan Prof. Dr. Ganite Kurt ise KOBİ'lerin küresel ekonominin dinamiklerinden biri olduğunu, ekonomik krizlerde büyük ölçekli firmalar gibi küçülme yerine istihdam kapasitelerini sürdürebildiğini belirtti.

“OMÜ'nün Projesi İlk 3'te”
Projenin kabul ediliş sürecinden bahseden Kurt, “Ulusal Ajans Stratejik Ortaklıklar Projesi kapsamında 220 proje verilmiş, bunların 20'si desteklenir bulunmuştur. OMÜ'nün yürütücülüğünü yaptığı 5 Noktada Kobi Koçluğu Projesi 20 proje içerisinde ilk 3'te yer alarak, desteklenmiştir.” dedi.

“KOBİ'lerin inovasyon alanında eylem planı olmalı”
Projenin amacından bahseden Kurt, “KOBİ'lerin rekabet gücünü geliştirebilmeleri öncelikle inovasyon alanında eylem planlarının sahip olmaları ile mümkündür. Bu anlayışla, KOBİ'lerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri, rekabet güçlerini arttırabilmeleri için işletmenin 5 fonksiyonu, üretim, pazarlama, yönetim, muhasebe, finans alanında KOBİ'leri bilgilendirmeyi hedef aldık.” dedi.

“Samsun'a katma değer sağlıyoruz.”
SAMGİAD Başkanı Levent Özmen “SAMGİAD olarak 100'e yakın üyesi, 300'e yakın istihdamı ile Samsun'a katma değer sağlıyoruz.” dedi.

Karadeniz Genç İş Adamları Federasyonunun Karadeniz'de örgütlenmiş 9 ilin Başkanı da olan Özmen, “Federasyonumuz 10.000'e yakın üyesi olan en büyük sivil toplum kuruluşu. Üyelerimiz bölgelerinde KOBİ ya da işletme sahibi. Bunu söylememin sebebi KOBİ'lerin sorunlarını yakından bilebilmemiz. Proje bu yüzden bizimle çok alâkalı.” dedi.

“Bu ülkeyi ayakta tutan kaynak KOBİ'lerdir.”
Özmen konuşmasında, “Bu ülkeyi ayakta tutan kaynak KOBİ'lerdir. Üretim, pazarlama, yönetim, muhasebe, finans konusundaki eksikler KOBİ'lerin en önemli aksaklıklarıdır. KOBİ'ler tam profesyonelleşememişlerdir. Rekabetçi olmak, küresel ekonomiyle ayakta durmak ve büyümek istiyorsak bilimsel verilerden yararlanmalıyız. Bu sebeple projenin stratejik ortağı olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.