KKTC'Lİ ÇOCUKLAR ATA TOPRAKLARINDA

KKTC'Lİ ÇOCUKLAR ATA TOPRAKLARINDA
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok KKTC Karadeniz Kültür Derneği aracılı ile Samsun şehrine ziyarete gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşamlarını sürdüren çocukları makamında ağırladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında hayatlarını sürdüren çocukları makamında ağırlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Ata topraklarını gören, öğrenen çocuklar, büyüklerinin ne mücadeleler ile bugünlere geldiklerini daha iyi anlıyor" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok KKTC Karadeniz Kültür Derneği aracılı ile Samsun şehrine ziyarete gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşamlarını sürdüren çocukları makamında ağırladı. Samsun şehrinin tarihini araştırmak, şehrin tarihi dokusunu incelemek için Samsun'a gelen Kıbrıslı çocuklar İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından karşılandı. Çocuklar ile yakından ilgilenen Başkan Tok miniklere İlkadım İlçesinin tarihini anlatarak ilçenin önemi hakkında detaylı bilgi verdi. Gerçekleşen ziyarete KKTC'li miniklerin yanı sıra KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İLKADIM'A HAYRAN KALDILAR

Samsun'a gelen Kıbrıslı çocukların şehirden etkilendiğini belirten ve şehir turu için otobüs tahsis eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a teşekkür eden KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün," KKTC Karadeniz Kültür Derneği olarak gerçekleştirdiğimiz bu önemli turumuzda bizleri yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. KKTC Karadeniz Kültür Derneği olarak Karadenizli ailelerimizin çocuklarını Samsun şehrimize getirdik. Bu gezide ki amacımız çocuklarımızın ata topraklarını görmesi, tarihi bilmesi idi. Çocuklarımız tarihi dokusu ile şehri aydınlatan İlkadım ilçemizi oldukça çok sevdiler ve etkilendiler. Tekrar İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'a çocuklarımız ve  derneğimiz adına teşekkür ediyoruz" dedi.

MİLLİ MÜCADELE ŞEHRİ İLKADIM

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşamlarını sürdüren minikleri ilçesinde ağırlamanın mutluluğu içinde olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşamlarını sürdüren ve aileleri Karadenizli olan minik yavrularımızı bugün ilçemizde konuk ettik. KKTC Karadeniz Kültür Derneği'ni böylesi anlamlı bir tur programına imza attıkları için kutluyorum. Hemşeri derneklerimizin bu tür faaliyetleri sık sık gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu çocuklarımızın babaları dedeleri ataları Karadenizli, çocuklarımız hayatlarında ilk defa bu toprakları görüyor buraları tanıyor. Ve büyüklerinin nerelerde yaşadıklarını zamanında ne zorluklar çektiklerini hangi mücadeleleri verdiklerini öğreniyor görüyor. Milli mücadelenin başladığı İlkadım topraklarının ne kadar önemli ve değerli olduklarını miniklerimize anlatmak bizlerin borcudur. İlkadım topraklarından tüm ülkenin geleceğine atılan ilk adımı miniklerimizin bilmesi gerekmektedir. Bunlar çocuklarımızın aklına adeta kazınıyor. Bizlerde İlkadım Belediyesi olarak bu gezi turunu duyduğumuzda miniklerimizin daha rahat ve konforlu bir şekilde dolaşarak Samsun'u, İlkadım'ı tanıyabilmeleri için otobüslerimizi tahsis ettik. Miniklerimizin yüzleri gülüyor. Mutlu olduklarını bizler hissettikçe çocuklarımızdan daha fazla mutlu oluyoruz." diye konuştu.

BAŞKAN TOK'A TEŞEKKÜR ETTİLER

Samsun şehrine gelen Kıbrıslı çocukların ata topraklarını doya doya gezmesi için otobüs tahsis eden Başkan Tok'a KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün Kıbrıs işlemeli ipek kozası hediye etti. Dernek Başkanı Aygün Başkan Tok'u da KKTC'ye davet etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.