'KIZILIRMAK DELTASI PROJESİ TÜM KENTİMİZİN PROJESİDİR'

'KIZILIRMAK DELTASI PROJESİ TÜM KENTİMİZİN PROJESİDİR'
Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Osman Kaymak’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti Koordinasyon Kurulu Toplantısı ayrıca, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli  Albay . Ünsal Ağaoğlu, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı

 

‘KUŞ CENNETİ’NİN TAKİBİ İSTENMEKTEDİR’

 Vali Osman Kaymak toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, “Arkadaşlar bugünkü toplanmamızın sebebi sizlerin de malumunuz Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti UNESCO Dünya Doğal Mirası Geçici listesine alınmıştı. Şimdi ise asıl listeye girmek için bir süreç yönetiliyor. Bu çerçevede yoğun bir çalışma programı uygulanıyor. UNESCO yetkililerin bizden istediği bu projeye bütün şehir sahip çıksın deniyor. Bu projeye sadece bir iki kurumun projesi olarak değil, kentimizin projesi olarak, birlikte hareket edilerek yol alınsın isteniyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimizin ilan etmiş olduğu 100 günlük eylem planına Millet Bahçeleri ve Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti girdi. Bu işe devletimizin ne kadar önem verdiğinin kanıtıdır 100 günlük eylem planın da bizden Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti’nin takibi istenmektedir. Bu toplantımızdan sonra bu işe daha bilinçle ve inanarak, herkes bana bir görev verilirse layıkıyla bu görevi yerine getirmem gerekiyor. İnancıyla olayın takip edileceğine inanıyorum. Toplantıya katılımlarınızda bunu göstermektedir. Toplantımızın Kuş Cennetimiz için, Samsun için ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim” diye konuştu.

 

‘YENİ VİZYON OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ’ 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Karaman yaptığı konuşmasında, “Öncelikle Sayın Valimize bu toplantıyı organize ettiği için çok teşekkür ediyorum. Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti’nde bugüne kadar yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ülkemizde son zamanlarda koruma çevresel hassasiyetler sadece ülkemizde değil bütün dünyada öne çıktı. Bizde genel müdürlük olarak yeni vizyon oluşturmaya çalışıyoruz. Bizim bugün korunan alan miktarımız Türkiye’de 10 milyon hektar civarındadır. Hedefimiz bunu on yıl içerisinde 20 milyon hektara çıkarmaktır” dedi.

 

Konuşmaların ardından, Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti Alan Başkanı Doç. Dr. Mustafa Güler, Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti’nin süreci ve yapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.