Kızılay, yatalak hastayı sevindirdi

Kızılay, yatalak hastayı sevindirdi
Türk Kızılay'ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs,” Türk Kızılayı Canik Şube Başkanlığı gönüllülerin desteği ile Samsun’un Canik ilçesindeki Gödekli Mahallesi sakini ve yatağa bağlı yaşayan 71 yaşındaki Necip Çakır'a hasta yatağını teslim etti

Her zaman ihtiyaç sahibi olan vatandaşların yanlarında olduklarını hatırlatan Türk Kızılayı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, ”Kimsesizlerin kimsesi Canik Şubesi Eyüp Peygamber Sabrı İle Sınanan Hastaların yanındayız ”dedi.

TÜRK KIZILAY’I GÖNÜLLÜSÜ HASTA YATAĞINI SATIN ALDI
Yatağa bağlı yatan 71 yaşındaki Necip Çakır ve oğlu Yüksel Çakırla birlikte 8 nüfusun bir evde zor şartlar altında yaşama mücadelesi vermekte oluğunu vurgulayan, ”Yatağa bağlı hastanın tüm ihtiyaçlarını oğlu Yüksel Çakır karşılamakta ve onun yanında ayrılamamaktadır. Üstelik sırf babasına baktığı için gurbete işe gidememekte ve mağdur olmaktaydı. Türk Kızılay’ının evleri ziyareti esnasında ve çevrenin duyarlılığı ile bulunan ve ziyaret edilen Necip Çakırın acilen hasta yatağına ihtiyacı olduğu tespit edildik.

Yapılan çalışmalar neticesinde duyarlı isminin açıklanmasını istemeyen bir Türk Kızılay’ı gönüllüsü hasta yatağını satın alarak, Canik Şubesine teslim etti. Türk Kızılay’ı Canik Şubesi hasta yatağını Canik ilçesine 26 km uzaklıktaki Gödekli mahallesindeki evinde gönüllülerimizle birlikte ettik ”diye konuştu.

‘KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ’
Bizler Türk Kızılayı gönüllüleri olarak sosyal sorumluluğunu laikiyle yerine getirdiklerinin altını çizen Başkan Örs,”  Nerede bir hasta varsa bizim derdimiz onunla ilgilenmektir. Tarafsızlık ilkesi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. .Dedemizin oğlu hasta babasına bakmak içim işe gitmemekte ve aile mağdur olmaktaydı. Bizlerde gönüllülerimizin desteği ile onları yalnız bırakmadık.

Canik Şubesi olarak kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyoruz. Dürümü iyi olan ve tüm duyarlı vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bizler gönüllüyüz. Tarafsız olarak çalışmalarımızı devam ediyoruz. Nerede bir mağdur varsa lütfen bize ulaşsın bizler imkanlarımız çerçevesinde yapamazsak dahi Genel Merkezimize ulaştırır gereğini yapmaya çalışırız ”ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER                    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.