KIZILAY İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI İMZALADI

KIZILAY İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI İMZALADI
Kızılay ile Katar ve Suudi Arabistan insani yardım kuruluşları arasında stratejik işbirliği anlaşmaları imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suudi Arabistan ve Katar ziyaretlerine eşlik eden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, bu ülkelerde birçok sivil toplum kuruluşuyla bir araya geldi, işbirliği protokolleri imzaladı.

Dünyanın en önemli ve etkili insani yardım kuruluşlarından olan Türkiye Kızılay Derneği, insani yardım ve afete müdahale kapasitesinin geliştirilmesi konularında küresel işbirliklerini artırıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ve Katar temaslarına katılan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık yeni işbirliklerine imza attı.

Katar temasları kapsamında Katar Kızılayı ve AFIF Charity ile işbirliği anlaşmaları imzalanırken, daha önce işbirliği anlaşması imzalanan Katar Charity ile yeni projeler özelinde değerlendirmeler yapıldı. Şeyh Sani bin Abdullah İnsani Hizmetleri Vakfı (RAF) ile de iyi niyet anlaşmasına varıldı.

Bölgenin İki Önemli Ulusal Derneği

Afete müdahale kapasitesinin geliştirilmesi başta olmak üzere birçok konuda başlıkların yer aldığı işbirliği protokolü Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ile Katar Kızılayı Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed bin Ghanim el-Ali el-Meadid arasında imzalandı.

Uluslararası Kızılhaç Kızılay Hareketi’nin bölgedeki iki önemli ulusal derneği arasındaki işbirliğinin daha fazla mazluma fayda sağlayacağını belirten Genel Başkan Kınık, işbirliği kapsamında yer alan başlıkların bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalara başlanacağını ifade etti.

Katar Kızılayı Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed bin Ghanim el-Ali el-Meadid ise, Katar ile Türkiye devleti arasında kurulan iyi ilişkilerin insani yardım açısından da iyi sonuçlar doğurduğunu belirterek, Kızılay’ın çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Katarlıların İnsani Yardım Cömertliği

Katar’da bir diğer işbirliği protokolü ise AFİF Charity ile imzalandı.

Genel Başkan Kınık, burada yaptığı açıklamada, Katar halkının dünyadaki sorunlara en fazla duyarlılık gösteren halk olduğunu belirterek, Katarlıların cömertliği sayesinde insani yardım alanında önemli bir boşluğun dolduğunu dile getirdi.

Genel Başkan Kınık ve Kızılay heyeti Katar temasları kapsamında, yakın bir süre önce işbirliği anlaşması imzalanan Katar Charity yöneticileriyle de görüşüp, işbirliklerinin hızla hayata geçirilmesi konusunda yol haritası belirledi.

Genel Başkan Kınık, RAF Genel Müdürü Ayid bin Debsan el-Kahtani ile bir araya geldiklerini ve iyi niyet anlaşması yapıldığını belirterek bu kapsamda başta sağlık, gıda güvenliği ve eğitim olmak üzere ülkelerinde yerlerinden olan ve yurt dışında sığınmacı durumuna düşen Suriyelilerin ihtiyaç duyduğu çeşitli projelerin hayata geçirileceğini söyledi.

Güçlü Bağlar Tesis Edildi

Suudi Arabistan'ın en güçlü kuruluşlarından Kral Selman İnsani Yardım Merkezi ile de küresel stratejik işbirliği yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Merkez Başkanı Dr Abdullah A. Al Rabeeah ile Riyad'da Kraliyet Saray'ında görüşen Kınık Suriye, Irak, Yemen, Somali, Myanmar başta olmak üzere pek çok ülkede küresel ve çok boyutlu ortak program geliştirme ve uygulama konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.