'Kızıl Çin' Kınandı!

'Kızıl Çin' Kınandı!
Doğu Türkistan'da yapılan zulümleri kınamak için Çin hükümetini karşı protesto eden çeşitli gruplardan vatandaşlar tek yumruk olarak birleşerek yürüyüş düzenledi.

Çiftlik Caddesi'ndeki Ziraat Bankası önünde toplanarak yürüyüşe başladılar. Buradan itibaren Çiftlik Caddesi'nin tamamını yürüyen kalabalık grup buradan Gazi Caddesi'ne indi. Gazi Caddesi'nde de protestolarına ve sloganlarına devam eden grup 'Kahrolsun Kızıl Çin, Türkistan'a özgürlük', 'Kızıl Çin kalleştir, Türkistan Kardeştir' ve tekbirler ile birlikte caddeyi inlettiler. 

"35 MİLYON KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ!"

Samsunspor Taraftar Grubu Forza Şirinler Tribün Lideri Doğukan Bayrak Türkistan'da öldürülenlerin sayısının 35 Milyona ulaştığını belirterek, "Doğu Türkistanlılar, kısa süreli bağımsızlık dönemleri yaşamışlarsa da uzun yıllardır Çin'in etnik asimilasyon politikaları ile ezilmektedirler. Komünist Çin Halk Cumhuriyeti'nde sistem, ulusal çıkarlar doğrultusunda şekillenmiş; Çin'in 1949 yılından bu yana yürüttüğü politikalar Doğu Türkistanlıları asimilasyon ve etnik temizliğe maruz bırakmıştır. Öyle ki Türkistanlıların sayısının 35 Milyon gibi rakamlara ulaştığı belirtilmektedir. 1949-1952 yılları arasında 6 Milyon 700 Bin, 1961-1965 yılları arasında da 13 Milyon 300 Bin kişi ya Çin ordusu tarafından ya da rejimin politikaları doğrultusunda oluşan kıtlık sonucu hayatını kaybetmiştir. 1965'ten sonraki katliamlarla birlikte öldürülen Doğu Türkistanlı sayısı 35 Milyon gibi inanılmaz bir rakama ulaşmıştır. Doğu Türkistan'da meydana gelen insan hakları ihlalleri, zaman zaman kimi insan hakları örgütleri tarafından dillendirilmiş olsa da bu girişimciler, yaşanan zulmün engellenmesinde etkili olamamıştır." şeklinde konuştu.

"ÇİN HÜKÜMETİNE KARŞI HAREKETE GEÇİN"

Yapılan bu zulme karşı sessiz kalınmamasının gerektiğini belirten Samsunspor Taraftar Grubu Forza Şirinler Tribün Lideri Doğukan Bayrak, Türkiye'deki tüm STK'ları Doğu Türkistan'daki zulme karşı sessiz kalmamaya davet ediyoruz! Ayrıca başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere İslam İşbirliği Teşkilatını ve gerçekleştirilen bu zulme hassasiyet gösterebilecek tüm ülkeleri devam eden bu soykırımı bir an önce durdurması için Çin hükümetine karşı harekete geçmeye davet ediyoruz!" diyerek konuşmasını sonlandırdı. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.