Kızı ölen babadan mahkemeye tepki

Kızı ölen babadan mahkemeye tepki
ERZURUM'da 2.5 yıl önce üzerine kuma getirildiği için 4'üncü kattaki evinin penceresinden atlayan Netice Barçın'ın ölümüyle ilgili eşi Kamil Barçın ve kuma Esengül Nikbay'ın yargılandığı davada 10'uncu duruşmada da karar çıkmadı.

Kamil Barçın, eşinin psikolojisi bozuk olduğu için olay günü evden çıkmasına izin vermediğini söylerken, acılı baba Necati Kayık ise karar çıkmamasına ağlayıp, bağırarak tepki gösterdi.
Merkez Palandöken ilçesinin Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde 3 Haziran 2012 günü meydana gelen olayda, 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Netice Barçın oturdukları apartmanın 4'üncü katından düşerek ya da atlayarak hayata veda etti. Kızının ölümünden damadı 31 yaşındaki Kamil Barçın ve 34 yaşındaki kuma Esengül Nikbay'ı sorumlu tutan baba Nacati Kayık savcılığa başvurarak ikisinden de şikayetçi oldu. Bunun üzerine Kamil Barçın ve Esengül Nikbay hakkında geçtiğimiz yıl Ocak ayında 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Geçtiğimiz 8 Mayıs günü görülen duruşmada savcının mahkemeye sunduğu mütalaada Kamil Barçın hakkında eşi Netice Barçın'a yönelik 'eziyet' suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ise 4 yıldan 14 yıla kadar olmak üzere toplam 7 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istedi. Cumhuriyet Savcısı, kuma Esengül Nikbay'ın da Netice Barçın'a yönelik 'kasten yaralama' suçunu işlediğini belirterek 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde mütalaa sonrası dün görülen oturumda hazır bulunan ve başından beri tutuksuz olarak yargılanan Kamil Barçın, eşinin özgürlüğünü kısıtlayacak hiçbir şey yapmadığını söyledi. Eşinin psikolojisinin bozuk olduğu için olay günü dışarı çıkmasına izin vermediğini iddia eden Barçın, "Kendine birşey yapar diye dışarıya çıkmasına izin vermedim. Evde olmasını istedim" dedi. Bunun üzerine baba Necati Kayık, "Madem kızımın psikolojisi bozuktu, bana niye haber vermedi. Zalim bana teslim etseydi. Niye öldürdü" diye konuştu.

Yaklaşık 2 yıldır devam eden mahkemede bazı tanıkların dinlenmediği gerekçe gösterilerek duruşma ertelendi. Karar çıkmamasına gözyaşları içinde tepki gösteren baba Kayık, "Çocuğumu öldürdüler, ahh kanun" dedi. Duruşma salonunda polislerin güçlükle çıkardığı Necati Kayık, adliye sarayı önünde oturarak ağladı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.