‘’KİTAP KARDEŞLİĞİ’’

‘’KİTAP KARDEŞLİĞİ’’
Asarcık 'da ki bir köy okulunda çocuklara kitap vermeye gidiyoruz. Çünkü onları daha çok kitap okumasını istiyorum. Kendimi çok mutlu hissediyorum.

Kazım Orbay İlkokulu tarafından yapılan projelerden bir yenisi daha: Kitap kardeşliği 

   Geçtiğimiz eylül ayı içerisinde Samsun'da bulunan Kazım Orbay İlkokulu 2/a sınıfı sınıf öğretmeni ve Kitap Okuma Ekibi Başkanı Tuğba Çiçek önderliğinde hazırlanan "kitap çadırım" projesinden sonra başlayan ve benzer amaç doğrultusunda ilerleyen "kitap kardeşliği" projesi tamamlandı.

   Hem okul kütüphanesi hem de okul kardeşi seçilen Asarcık ilçesinde bulunan Yeşilköy İlkokulu için Kazım Orbay İlkokulu'nda çadır kurularak kitap toplandı.

   Öğretmen Tuğba Çiçek, Canan Külcüoğlu ve Binnur Aksu tarafından hazırlanan çadırda öğretmenlerin yanı sıra öğrenciler, veliler ve duyarlı vatandaşların katılımıyla hedefte belirlenen 500 kitap sayısına ulaşıldı. Kitapların büyük bir bölümü Yeşilköy İlkokulu'na ulaştırıldı. Okul müdürü Şahin Akın, Md. Yrd. Adem Cantürk, Okul Aile Birliği Başkanı Gülay Çavur, Proje sorumlusu sınıf öğretmeni Tuğba Çiçek ve Abdullah Tolgun eşliğinde okulda sınıf öğretmenlerince belirlenen 28 öğrenci köy okulundaki arkadaşlarına kitaplarını teslim etti.

   Kazım Orbay İlkokulu 2/c sınıfı öğrencilerinden Tuana Atik : " Asarcık 'da ki bir köy okulunda çocuklara kitap vermeye gidiyoruz. Çünkü onları daha çok kitap okumasını istiyorum. Kendimi çok mutlu hissediyorum." dedi.

   Heyecan ve mutluluğun bir arada yaşandığı iki okulun öğrencilerinin buluşmasında çocuklar oyunlar oynayarak kaynaştı. Birçok öğrenci birbiriyle mektup arkadaşı oldu. 

  Proje sorumlusu sınıf öğretmeni Tuğba Çiçek ise projeyi ve yaşadığı duyguyu paylaştı'' Çocukların küçük yaşta okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak ve kitap bağışında bulunmalarını özendirmek amacıyla 'Kitap Kardeşliği' adını verdiğimiz projemizi hayata geçirdik ve hedefimize ulaştık. Bundan dolayı çok mutluyum. Böyle bir projenin içerisinde yer almak ve öğrencilerin kitaplarını ellerine aldıklarında yaşadıkları mutluluğu görmek biz öğretmenleri ayrıca mutlu etti. Kitap bağışına destek veren herkese teşekkür ederim''.

  Kazım Orbay İlkokulu kafilesi Yeşilköy İlkokulu Müdürü Hüseyin Sarışan ve öğretmenlerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek köyden ayrıldılar. Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.