KİTABI OKUYUP DRAMA YÖNTEMİ İLE SAHNELEDİLER

KİTABI OKUYUP DRAMA YÖNTEMİ İLE SAHNELEDİLER
Samsun'un Canik ilçesindeki Fatih İmam-Hatip Ortaokulu öğrenci ve velileri yaptıkları etkinlik ile eğitime yeni bir soluk getirdiler. “Annemle Kitap Anlatıyoruz,

 Aynı Dünyayı Keşfe Çıkıyoruz” adlı etkinlikte öğrenciler ve anneleri aynı kitabı okuyup drama yöntemi ile sahnelediler. Etkinliği Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Canik Belediye Kültür Müdürü Hamza Aygün, pek çok okul müdürü, veli ve öğrenci izledi.

Fatih İmam-Hatip Ortaokulu öğrenci ve velileri yaptıkları etkinlik ile eğitime yeni bir soluk getirdiler. “Annemle Kitap Anlatıyoruz, Aynı Dünyayı Keşfe Çıkıyoruz” adlı etkinlikte öğrenciler ve anneleri aynı kitabı okuyup drama yöntemi ile sahnelediler. Etkinliği Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Canik Belediye Kültür Müdürü Hamza Aygün, pek çok okul müdürü, veli ve öğrenci izledi. Ömer Seyfettin, Cahit Zarifoğlu, Özkan Öze ve Elif Şafak’ın kitaplarının sunumlarının yapıldığı etkinlikte sekiz öğrenci anneleri ile beraber okul programında sahne almanın mutluluğunu yaşadı.

KARANLIKLARIMIZI FARK ETMEMİZİ SAĞLAR
Programın başında mikrofonu alan Okul Müdürü Zekeriya Özkan konuşmasında “Kitaplar karanlıklarımızı fark etmemizi sağlar, bu nedenle Yüce Allah (cc) elçilerine vahiy göndermiş, elçileri karanlıklardaki toplumları bu kitaplarla aydınlatmaya çalışmışlardır.” diyerek kitapların özellikle de ilahi kitapların önemine vurgu yaptı.  

KİTAP OKUMAYA KARŞI İLGİLERİ ARTTI
İlk defa eline mikrofon alan, ilk defa sahnede görev alan anneler ise heyecanlarına rağmen gösterdikleri cesaret ve gayret, sergiledikleri performans ile izleyenleri hem şaşırttılar hem de duygulandırdılar. Etkinliği hazırlayan öğretmenler “ Bu etkinlikle kitap okumayı sevmeyen öğrencilerin kitap okumaya karşı ilgileri arttı, anneler kitap okumaya daha fazla vakit ayırmaya başladılar, anne ve çocukların evdeki provalarına şahit olan akraba ve komşular kitapları merak edip okumaya başladılar, diksiyonu düzgün olmayan öğrencilerin diksiyonunu düzelmeye başladı, öğrencilerin cesaret, özgüven ve okula olan bağlılıkları arttı” dedi.

KÜLTÜR FAALİYETLERİNİ GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ
Anne ve çocukların sunumlarının yanı sıra eşlik eden film ve müziklerle de izleyenleri duygulandıran etkinliğin sonunda Canik Belediye Kültür Müdürü Hamza Aygün “Canik Belediyesi olarak eğitim ve kültür faaliyetlerini gönülden destekliyoruz. Bu tip etkinlikler toplumun ufkunu açacaktır, okulların bu etkinliklere daha çok önem vermesi gerekmektedir.” diye konuştu.

FİKİR ÜRETEN NESİLLER TARAFINDAN KALDIRILABİLECEKTİR.
Canik İlçe Milli Eğitim MüdürüMustafa Uzunlar öğretmenlere günün anısına plaket ve çiçek takdim ederken “ Böyle bir etkinlikte sizlerle bir araya gelmiş olmaktan çok mutluyum, kitapların farklı dünyaları sayesinde çocuklarımızın zihinleri derinleşecek ve güçlenecek, İslam toplumlarındaki cehalet örtüsü ancak ve ancak okuyan, muhakeme eden, fikir üreten nesiller tarafından kaldırılabilecektir. Bu nedenle en değerli hazinemiz olan vaktimizi sürekli okuyarak değerlendirmemiz gerekiyor.” diyerek öğrencilere seslendi.  

Farklı uygulamaları ile eğitimde kaliteyi yakalamaya çalışanFatih İmam-Hatip Ortaokulu Canik’te eğitimi okul sınırlarının dışına taşıyarak topluma ışık tutuyor. 
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.