Ahmet Ufuk Erkan

Ahmet Ufuk Erkan

KISIR DÖNGÜ LOKANTASI

Mönüde yumurta var bayım. İyi pişmiş… İçi sulu olunca rafadan mı derler? Ben bunu bilmiyorum bayım; işe bugün başladım. 

Sarısını beyazından ayırabiliriz, eğer isterseniz. Yumurtanın seksen çeşidi var. Bayım, siz seçin yeterli… 

Çinli olsaydınız, size envai çeşit yumurta önerirdim. Larva bile – ki o da bir tür yumurtadır- yiyebilirdiniz; eğer Çinli olsaydınız. 

Birkaç saatliğine Çinli mi olacaksınız? Peki, o zaman. Çok güzel solucan yahnimiz var. Çiğ köfte yerine, çiğ balık getireyim bari. Hani yemek öncesi atıştırın diye. Sonra isterseniz, maymun beyni, köpek balığı kanadı. Tavuk kanadından iyi midir bilmiyorum. Hiç denemedim bayım. Lakin çok pahalı. Ve pahalıysa, kesinlikle iyidir. 

Köpek kalbi dolmamız meşhur bizim. Hamam böceği sosuyla mükemmel oluyor. Kıyılarını kaz ayağıyla süslüyoruz tabağın. Tam bir yağlıboya tablo gibi. Yemeye kıyamazsınız. Yemeğe kıyamazsanız, paket yaptırın, evde seyredersiniz. 

Üst kat aile salonu bayım. Oraya çıkamazsınız. Kalbiniz kalabalık olsa bile aile sayılmaz bu bayım. Şurada, pencere kenarında, şu an oturduğunuz yerde oturun. Siz düşünün biraz daha, zaten sürekli düşünüyorsunuz, karar verince el edin. 

Sanki her dakika boyunuz küçülüyor bayım. Masaya yetişemez hale gelmeyin sakın. Sizi daha küçük bir masaya almak zorunda kalırım yoksa. 

Hayır, hayır, size düşünün derken, seçeceğiniz yemeği düşünün demiştim. Okyanusu düşünmeyin lütfen, masayı ıslatıyorsunuz. Hayır, hayır, masaya oyuncaklarınızı yayamazsınız bayım. Çocukluğunuzu alın masadan. Lütfen, çocukluğunuz ağır gelir masaya. 

Evet evet. Domates, domates gibi kokmuyor, farkındayız bayım. Ama domates işte. Her saniye gram gram büyüyor, çok kullanışlı bunlar. 

Mönüde anne sütü yok bayım. Çok iyi bir taklidi var ama. O da çok pahalı; o halde kesinlikle iyidir. İçinde omega momega… Yani ne isterseniz sıkıştırılmış içine. Hatta ne istemezseniz… 

İçinizi kanırta kanırta ağlayabilirsiniz bayım. Bu hesaba dâhil değil. 

Bir büyük lokantadır dünya. Bayım, dünya bir büyük lokantadır. Yiyin, için ve sonra işte ne yemişseniz boşaltın. Bir büyük lokantadır dünya bayım. 

Ve ben garson değilim. Bayım, ben bir garson değilim. İçimde gizli kalmış sorularım var. Kimsin, nesin, nerdesin? 

Bir büyük lokantadır dünya bayım. Yersin, içersin ve sonra dışarı çıkarırsın ne yediysen. 

Ve ben garson değilim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Ufuk Erkan Arşivi
SON YAZILAR