Şakir KABAKÇIOĞLU

Şakir KABAKÇIOĞLU

KISA…KISA

Sevgili okurlar, vatandaş olarak kafamızda bir çok soru ile haftayı tamamladık.

İsrail devleti bizden özür diledi, AKP'lilerde bir bayram havası! Dışişleri bakanımız özrü, dış siyaset başarısı olarak nitelendirdi. Neden durup dururken İsrail özür dilesin ki?

Hükümet bu özrün ne anlam geldiğini çok iyi biliyor.! Suriye ve İran'ın Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında artık parçalanması gerekiyor. Fakat Türk Ordusunun durumu ortada. ABD'nin bu nedenle, bölgedeki İsrail-Türkiye ittifakını sağlaması gerekiyor. Türkiye'de parçalanma süreci mevcut hükümet eliyle zaten yapılıyor. Ancak Türkiye'nin parçalanma sürecinin tamamlanabilmesi için, Suriye ve İran'ın ortadan kaldırılmış olması gerekiyor. AKP'lilerdeki bu anlamsız zafer edasına çocuklar bile gülüyordur, herhalde?!

Terörist Şemdin Sakık'ın projesi olan ve hükümetinde benimsediği barış sürecinin yürütülmesi için ''akil insanlar'' kompleksi kurulmaya çalışılıyor. Öyle isimler var ki, insan pes artık diyor.

Güneydoğuda bir ilimizin valisi, akil insanları bir masada toplamış ve poz vermiş. Otuza yakın kadın var. Bunlardan yarısı şehit annesi kalan yarısı da, öldürülmüş teröristlerin anneleri olduğu söyleniyor. Hatta bir tanesinin üç oğlu dağda öldürülmüş.

Bir düşünelim!!

Bir taraftaki anne, çocuğunu bakmış, okutmuş, beslemiş, vatan, millet,bayrak ve insanlık nedir öğretmiş. Onu bu vatanına, milletine ve Yaradan'a hayırlı bir kul ve evlat olarak, polis, asker etmiş. Oğlu da vatan için canını vermiş.

Masanın diğer tarafında akil adam olarak yer alan anne ise;

Çocuğunu eğitememiş, vatan,millet,bayrak ve insanlık sevgisi aşılayamamış. Kısaca, istisnalar kaideyi bozmaz kaydıyla, hayırlı bir evlat yetiştirememiş yani başarısız olmuş. Üstelik bu çocuk, şuursuzca bir çok vatan evladının canını yakmış. Belki de o masada oturan şehit annesinin canını yakan da kendisi.

Sonra siz, hayırlı bir evlat yetiştiren başarılı anne ile terörist yetiştirmiş başarısız bir anneyi aynı masa etrafında, eşit şekilde yer ve değer vererek bir sonuç elde etmeyi düşüyorsunuz. İki tarafı eşit sayarak bir masa etrafında toplamak bile, adaletten ve insanlıktan çok uzak bir davranış. Siz iyiyi ödüllendirmek yerine yanlışı yüceltiyorsunuz.

Şehit annesinin suçu ne? İyi bir evlat yetiştirmek mi?

Sonra bu ülkede milliyetçiler çıkar ''vur de vuralım, öl de ölelim'' deyiverirler. Bazı aklı evveller de çıkıp, İmralı canisine ve PKK'ya kardeşleri gibi sahip çıkarlar. Köşe bucak ele geçirdikleri medyadan ve sosyal paylaşım sitelerinden ''Siz bu namluları kime çeviriyorsunuz, barışı baltalıyorsunuz, barış istemiyorsunuz vs.'' diye feryat ederler.

Ey gafiller..!

Madem bu barışın olacağına karşılıklı olarak bu kadar eminsiniz, silaha ne gerek var, teröristler silahlarını bırakıp neden gitmiyorlar? Silahları ellerinde bu ülke sınırlarından geçip tam burnunun dibinde bekleyecek olan bebek katilleri, yarın, ellerinde geçmelerine izin verdiğin namluları senin hassas bir tarafına çevirirler ise ne yapacaksın?

Sizi kim kurtaracak? ABD mi? İsrail mi? Otur bir düşün!!!

Sağcı veya solcu fark etmez. Ya Milliyetçiler endişelerinde haklı çıkarsa, bir özür ile her şey yoluna girer, başa dönebileceğinizi mi zannediyorsunuz?

Sağlıcakla Kalın…….

 

Av. Şakir Kabakcıoğlu

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şakir KABAKÇIOĞLU Arşivi

AFAK

25 Mayıs 2013 Cumartesi 12:41

AFAK

20 Nisan 2013 Cumartesi 12:45

AFAK

13 Nisan 2013 Cumartesi 13:17

AFAK

06 Nisan 2013 Cumartesi 13:26
SON YAZILAR