Kısa Kısa-Kıza Kıza

-Dokunma!

Kimsenin çocuklarını öpme, elleme, dokunma… Dokunma kardeşim! Kardeşim dediğime de bakma. Ellerinizi çocukların üzerinden çekin. Sen uzak dur. Böylesi inan daha iyi. Niyet okuyucusu değiliz. İyi niyetli bile olsa yapma bunu. Hatta yetimin bile başını okşama! Devir asr-ı saadet devri değil. Geçti o günler. Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin. Resimlerini hiçbir sosyal ağda paylaşmayın. Mecbur kalmadıkça hiçbir yatılı okula, vakfa, yurda vermeyin. Velhasıl; ayaklarını topla, gözlerini topla, sözlerini topla, ellerini topla, aklını başına topla.

-Türküler!

‘Alacakaranlıkta gelse şiirin hası onu ayak seslerinden tanırım. Nerede bir köy türküsü dinlesem şairliğimden utanırım’ demiş şair. Türkü ve şarkı sözlerinde o kadar çok müstehcenlik ve fantezileri var ki evlere şenlik. Misal: ‘On beş yaşında Nazife’de hanıma doyum olur mu? ‘Seni kimler aldı, kimler öpüyor seni?’ ‘Yatırdım yatırdım çam dibine!’  ‘O şimdi asker canı neler ister!’ ‘Çıktım incir ağacına yedim hamını mamını!’ ‘Kaldır gelin kaldır koca budunu, zalim kocan bilmez senin tadını!’  ‘Yatma göğsün üstüne kız memelerin patlar!’  ‘Araba da beş, evde on beş!’  ‘Tarlanın tezeklisi öpünce bir hoş olur avradın göbeklisi! ’ Haydi güzelum haydi, gözlerun beni baydi. İlik düğmen çözerken, elum uçkura kaydi!’  ‘Geldi kiraz ayları on beş yaşında kızın, sallanıyor…’ ve daha yüzlerce örnek. Şairin utanmasına gerek yok. Türküler utansın!

Özellikle Karadeniz türkülerinde duygusal olanların dışında hemen hepsi bu tarz ne diyeyim acayip bir milletiz vesselam.

-Canik Belediyesi!

Yeni Türkiye yolunda konferanslar serisi düzenliyor. Her katılımcıya, Büyükşehir’in yetkisi dâhilinde ki bölgeye maketini yaptıkları projeyi büyük bir iştahla gösterip, önünde fotoğraflar çekmekteler. Yapılanları Yusuf Ziya sonrası ön alma girişimine benzetiyorum. Toplantılara kimler çağırılıyor, yedirip, içiriyor ve diş kirası veriliyor? Şimdi arkanıza yaslanın: ‘17 Aralık Yolsuzluk (Darbe) operasyonu günah işleme özgürlüğüne müdahaledir’ diyen Metin Külünk. Baykal’ın kaset komplosundan sonra istifa ederken ağlayan tek kişi ve ‘Obama cami açılışına gitmedi çünkü Erdoğan'ın okuduğu Kuran'ı dinleyip müslüman olmaktan korktu!’ diyen Savcı Sayan. Bir de Turgay Güler var ki,  bahse değmez. Allah herkesi sevdikleriyle beraber haşretsin. Velhasılıkelam; insanların aklıyla alay eden bu kişileri dinlemeye gitmem. Çünkü ‘kötü söz dinlemek, kötü söz söylemek gibidir.’

-Gündem dışı:

Geçenlerde hatırlarsınız 99 tane hidroelektrik, baraj, gölet vs açılışı vardı. Ülkenin yararına yapılan her güzel şey takdir edilir, alkışlanır. Yalnız benim bir çekincem var; bana bu 99 adet tesisin yerlerini Bilal’e anlatır gibi anlatabilir misiniz? Hani şu kunduzların akarsuların üzerine yaptığı göletlerde dâhil mi? Bir de, neden 98 veya 100 değil de 99? Tam Allah’ın sıfatlarına denk getirmişler. Yoksa tespih tanesi mi demeliydim, bilemedim? Öyle de çok dindarlar mübarekler.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Ertürk Arşivi
SON YAZILAR