• BIST 99.414
  • Altın 224,164
  • Dolar 5,6967
  • Euro 6,5846
  • Samsun 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Samsun'da Bir İlk
  • Samsun Haberler.Tv
  • ALO HABER: 0541 950 50 00
  • Samsun'da Bir İlk
  • Samsun Haberler.Tv
  • ALO HABER: 0541 950 50 00

Kış Aylarına Girerken Ufak Tüyolar

Kış Aylarına Girerken Ufak Tüyolar
Havanın soğuyup, güneşin kendini daha az gösterdiği kış günlerine yaklaştığımız şu dönemlerde hem sağlıklı kalmak hem de kilo problemi yaşamamak için Uzman Diyetisyen Serkan Tutar bazı önerilerde bulunuyor.

Kış ayları genelde karbonhidratlı besinlere yöneldiğimiz, sebze ve meyveleri ihmal ettiğimiz ve bol bol şekerli atıştırmalar tükettiğimiz bir dönem olur. Bu şekilde bir beslenme tarzının sonuçlarıysa sık sık hastalanan bir beden ve paltoların arkasına saklanan fazla kilolardır. Oysa kış aylarında hastalıklara ve fazla kilolara karşı savaş açan birçok sebze ve meyve sahnededir. Bu kış aylarını, figüran rolü oynayan sebze ve meyveleri başrole çekerek sağlıklı bir şekilde geçirmek sizin elinizde…

Turunçgiller: Kışın en gözde meyvelerindendir. Portakal, mandalina ve greyfurt en ünlüleridir. Turunçgiller, A vitamini öncüsü olan antioksidan etkili beta karotenden zengindirler.

Bal Kabağı: Kış sofralarının vazgeçilmez tatlarından biri olan balkabağı ülkemizde genelde tatlı olarak tüketilse de, yemekleri ve çorbaları da yapılabilen çok yönlü bir sebzedir. A, B ve C vitaminlerinden zengin olan bal kabağının bir diğer önemli özelliği ise omega-3 yağ asitlerini içeriyor olmasıdır.



Kuşkonmaz: Ülkemizde olan popülerliği gün geçtikçe artan kuşkonmaz yüksek K vitamini ve folat içeriğiyle oldukça faydalı bir sebze. Aynı zamanda diğer kış sebzeleri gibi A, B ve C vitaminlerinden de zengin.



Brüksel Lahanası: Bu küçük sağlık topları yaşamımıza renk katmak için var sanki… Zengin C ve K vitamini olmaları aynı zamanda folat, A vitamini, potasyum ve B vitaminlerinden zengin olmaları nedeniyle oldukça önemli besin kaynağı.


Lahana: Turşusundan sarmasına kadar pek çok şekilde sofralarımıza konuk olan bu sebze içerdiği kükürtlü bileşikler ile kansere karşı koruma sağlıyor ve vücudumuzu zararlı atıklardan temizliyor.



Koyu yeşil yapraklı sebzeler: Kış mevsimi boyunca roka, ıspanak ve pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzelere de sıklıkla rastlarız. Folik asitten ve posadan zengin olan bu grup beslenmemizde önemli bir yere sahiptir.



Hayat Kaynağımız SU

Su içmek için hangi mevsimde olduğumuzun hiçbir önemi yok. Su, vücuttaki toksinleri uzaklaştırması, elektrolit dengesini sağlaması, mineralleri vücuda kazandırması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeni ile günde 2,5 litre içilmesine özen gösterilmesi gereken hayat kaynağıdır. Leyla ASAN

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İnme geçirdi erken müdahaleyle 3 günde ayağa kalktı04 Ekim 2018 Perşembe 12:25
  • Dünya Alzheimer Günü22 Eylül 2018 Cumartesi 12:42
  • Okul çağında beslenmeye dikkat!22 Eylül 2018 Cumartesi 12:04
  • Kanser Cerrahisi Deneyimli Hekimlere Yaptırılmalı18 Eylül 2018 Salı 13:50
  • İDRAR KAÇIRAN ÇOCUĞUNUZU AZARLAMAYIN17 Eylül 2018 Pazartesi 14:24
  • İLERİ YAŞTA KEMİK ERİMESİ KIRIKLARA SEBEP OLUYOR17 Eylül 2018 Pazartesi 14:12
  • Beslenme çantasına peynirli sandviç ve havuç koyun!17 Eylül 2018 Pazartesi 13:37
  • "Pankreas kanseri" uyarısı17 Eylül 2018 Pazartesi 13:29
  • Yüzme Havuzları Tehlike Saçıyor27 Ağustos 2018 Pazartesi 16:07
  • Anne sütü bebeği korur16 Ağustos 2018 Perşembe 13:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim