'Kirli bir el, kara bir el ateşe verdi'

'Kirli bir el, kara bir el ateşe verdi'
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, mahkeme kararı sonrası iptal edilen termik santralin projelendirildiği Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Yırca Mahallesi'ndaki yangın çıkan arazide incemelerde bulundu.

Yırca Mahallesi Muhtarı Mustafa Akın ve köylüler ile yanan alanı gezen Milletvekili Özgür Özel, "Yırca Mahallesi halkı bu alanda kesilmiş olan ağaçları kararlar kesinleştikten ve tebligat yapıldıktan sonra belki odun yapacaklardı. Burayı süreceklerdi, buraya yeni ağaçlar dikeceklerdi. Burada yeni dikilen gencecik fidanlar, yeşerecekti. Ama bir kirli el, kara el bu köyden hırsını alamayan birileri geldi, burayı ateşe verdi. Erken haber verilmeseydi belkide tamamı yanacaktı buranın. Birileri şunu söylüyor aslında 'Sizden hırsımızı alamadık. Sizi yenemedik ama kötülük yapmaya devam ediyoruz.' Burada santral kurmaya çalışıp ta köylünün bileğini bükemeyenlere karşı. Bunlar öyle sandığınız güçlü adam işi değil. Bunlar kahpece adamların, utanmaz adamların işleridir. Bu yangını kim veya kimler çıkardıysa bu işin peşinde olacağız. Bu işi yapanlar ortaya çıkacak bunu teşhir edeceğiz" dedi.
Diğer köylülerin dayanışmanın değerini yanında bir de muhataplarının bu konularda ne kadar alçaklaşabileceklerini de gördüğünü vurgulayan milletvekili Özel, "Biz buradaki köylülerin her türlü doğal mücadelesinin arkasında durmaya devam edeceğiz. Burada birileri dozer sürdü, elektrikli testere ile zeytin ağacını kesti. Bütün kutsal kitaplarda olan ağaca kıydı. Şimdi de görüyorsunuz yakıyorlar" diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.