KIRCALI'DAN MÜSİAD ZİYARETİ

KIRCALI'DAN MÜSİAD ZİYARETİ
Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı’ dan MÜSİAD Samsun’ a ziyaret

 

01.10.2017

 

26.Dönem Samsun Milletvekili Orhan KIRCALI, MÜSİAD Samsun Şubesi Başkanı Haluk Tan ve yönetim kuruluna ziyarette bulundu.

Kırcalı, üyeler ile tanıştıktan sonra ‘ Samsun’ un nabzını tutan işadamlarının olduğu STK ları önemsiyoruz. Bundan dolayı MÜSİAD’ ı ziyaret etmek istedim. Bu şehir bizim ve şehrimizdeki göçü engellemek için, burada istihdam sağlamak için neler yapmalıyız, sizin fikirleriniz nelerdir? Balık deryanın içerisindeyken kıymetini bilmezmiş. Bizler de böyle yapmayalım. Siz işadamları dün ile bugünün arasındaki farkları daha iyi biliyorsunuz. Son yıllarda ülkemiz üzerine oynanan bir sürü oyunlar oldu. Bugün bizlerin daha çok birlik olabilmemiz şart. Sayın Cumhurbaşkanımız 40yıllık siyasi hayatında şu son 4 yıldır yaşananların yaşanmadığını vurguluyor. Gerçekten zor bir cendereden geçiyoruz. Sizler Samsun’un en büyük değerlerisiniz. Sizleri dinlemek istiyoruz. Bizler her zaman konuşuyoruz. Artık icraatlara başlamalıyız. Sizlerden projeler bekliyoruz. ’ dedi.

MÜSİAD Samsun Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bahadır, Samsun’ un sağlık şehri olması konusundaki fikirlerini Sayın Kırcalı’ ya iletirken, ‘ Medikal alanında dünyada 400 milyar dolarlık bir Pazar var. Ve biz Türkiye’ de bunun %15 ini yerli üretebiliyoruz. Tüm Samsun Sanayicisi bu işe gönül verse bu oranı arttırabiliriz. Katma değeri en yüksek sektörlerdendir Medikal. İyi ürünler üretmeliyiz, devletimizde üretilenlerden memnun kalınca çok büyük ihracatlar yapabiliriz.’ dedi.

Kırcalı; ‘ Bakanımız Sayın Ahmet Demircan yerli ürünü destekliyor bu yüzden de medikal alanında ciddi ve iyi niyetli bir adım atıldı. İnşallah çalışmalarımızın sonucu bu alanda ilerleyeceğiz fakat kırsallarımızdan da ciddi göçler veriyoruz. Samsun’da başka neler yapılabilir? ‘ dedi.

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Tan; ‘ Bölgemiz tarım alanında iyi konumda. Fakat desteklerin yanlış verildiğini düşünmekteyiz. Projelere verilen desteklerin üreticiye verilmesi daha doğru olur kanaatindeyiz.  Çünkü projelerin her zaman üretime dönüşemediğini biliyoruz. Ayrıca bölgemiz ile ilgili spesifik durumu ele alarak üniversitemizde sağlık birimlerinde olan öğrencilerin iyi yetiştirilmesi konusunda çalışmalar yapılmalı. Gelecekte önem arz edecek meslekler mesela nükleer santraller ile ilgili de personel yetiştirilmeye üniversite sıralarından başlanmalı. Nitelikli eleman bulmakta zorlandığımız şu günlerde işverenler eleman bulamıyor, iş arayanlar iş bulamıyor. Ayrıca şehrimizde lojistik konusunda sıkıntılar var. Katma değeri yüksek ürün ürettiğimizde devlet desteği lojistik olmalıdır. Uzak noktalara gönderilen işletmeler nakliye sıkıntısı çekmemelidir.’ dedi.

Fikirlerini Kırcalı’ ya ileten MÜSİAD üyeleri, Kırcalı ile  şehir hastanesi ve 2 devlet hastanesi konusunda da sohbet ettiler.

Başkan Tan, Kırcalı’ nın derneğimizi ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirirken, teşekkürlerini iletti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.