KIRCALI ENGELLİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

KIRCALI ENGELLİLERİ YALNIZ BIRAKMADI
AK parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla düzenlenen programlara katıldı

AK parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla düzenlenen programlara katılarak engelli çocuklarımız, vatandaşlarımız ve ailelerini yalnız bırakmadı. Kırcalı ilk olarak 19 Mayıs ilçesi Kaymakamlığının düzenlediği engelliler günü resim sergisinin açılışına daha sonrada Bafra Sakatlar derneğinin düzenlediği programa katıldı. Kırcalı burada engelli çocuklar, vatandaşlar ve aileleri ile sohbet etti. Hatıra resimler çekildi.

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programlar dolayısıyla şu açıklamaları yaptı: 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli çocuklarımız, arkadaşlarımız, büyüklerimiz ve kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bu günlerini en samimi duygularımla kutluyorum. Engelli kardeşlerimiz, spor, sanat, edebiyat, sivil toplum, siyaset ve iş dünyası, bilim, eğitim, tarım gibi hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarılarla, azim ve kararlılıklarıyla hepimize örnek oluyorlar. Başarılarından ve mücadelelerinden mutluluk ve gurur duyuyoruz.

AK parti Samsun Milletvekili Kırcalı açıklamalarını şöyle tamamladı: 2005 yılında hükümetimiz tarafından çıkarılan Engelliler Kanunu ile eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellileri ilgilendiren pek çok konuda tarihi nitelikte atımlar atılmıştır ve atılmaya devam etmektedir. 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile bu reform süreci daha ileriye taşınmıştır.  Engellilere yönelik pozitif ayrımcılık anayasal güvence altına alınmıştır. Ülkemiz yapılan bu çalışmalar ile engelli insanlarımızın hayat şatlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe daha güvenle bakmaları konusunda dünyada örnek gösterilecek bir konuma gelmiştir. Tüm atılan adımlara rağmen yapılanları yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki süreçte değişen şartları ve ihtiyaçları dikkate alarak, devlet, üniversite, sivil toplum, iş dünyası ve tek tek fertler olarak el ele vererek engellilerimizi çok daha müreffeh bir seviyeye hep beraber taşıyacağımıza inancım tamdır.  Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan tüm engelleri kaldırmak ve sadece 3 aralıkta değil her zaman engelli insanlarımız ile birlikte olmamız gerektiğini ifade ediyorum. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.