KİRAYA VERİLECEK TAŞINMAZ MALLAR

ÇARŞAMBA KAYMAKAMLIĞI

MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİ

Kiraya Verilecek Taşınmaz Mallar

Sıra
No

İLÇESİ

MAHALLE

PAFTA

PARSEL

YÜZÖLÇÜMÜ / KİRAYA VERİLECEK ALAN (m²)

KİRA SÜRESİ

KİRALAMA AMACI

HAZİNE HİSSESİ

İLK YIL TAHMİNİ KİRA BEDELİ (TL)

GEÇİCİ TEMİNATI (TL)

İHALE TARİHİ

İHALE SAATİ

1

Çarşamba

Kumtepe

D.H.T.A.

9.953,86/9.953,86

5 Yıl

Tarımsal Amaçlı

Tam

12.000,00

3.600,00

25.04.2023

14:00

2

Çarşamba

Kumtepe

D.H.T.A.

10.258,49/10.258,49

5 Yıl

Tarımsal Amaçlı

Tam

12.500,00

3.750,00

25.04.2023

14:30

Yukarıda belirtilen Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazların kiralama ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile belirtilen tarih ve saatte Çarşamba Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliğinde yapılacaktır.

1. İhaleye katılmak isteyenlerin;
a) Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi (ikametgâh belgesi)
b) Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,
c) Gerçek kişilerin TC kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, gerçek kişilerin Nüfus Cüzdanı suretini,
ç) Geçici teminat belgesini, [Geçici teminat belgesi: Çarşamba Müdürlüğü veznesine veya T.C.Ziraat Bankası Çarşamba Şubesindeki İban TR620001000225000010005775 nolu hesabına yatırılacak nakit para karşılığında alınacak alındı belgesi/dekont veya Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre hazırlanmış süresiz ve limit içi düzenlenen işin özelliği belirtilen geçici teminat mektupları (her teminat mektubunda; ihale tarihinin ve hangi ihale için verildiğini içerir bilgilerin yazılması zorunludur.) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler, taşınmaz satış ihalelerinde, dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından, teminat olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz],
d) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki 2. maddenin (b), (ç) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi, gerçek kişiler adına vekaleten gireceklerin noter onaylı vekaletnameyi ihale saatine kadar ihale komisyonuna vermeleri zorunludur.

2. Geçici teminatın, mevduat veya katılım bankalarından alınacak teminat mektubu olarak verilmesi halinde, geçici teminat mektubunun süresiz ve limit içi olması ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 27. maddesi ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesinde belirtilen hususları taşıması gerekmektedir.

3. İhale ile ilgili dosya ve şartname mesai saatleri dahilinde Milli Emlak Şefliğinde ücretsiz görülebilir.

4. Taşınmaz mallar, "Tarımsal Amaçlı" kullanılmak üzere kiraya verilecek olup, üzerine ikamet amaçlı veya geçici de olsa bina yapılmasına ve konteynır konulmasına izin verilmeyecektir.

5. İstekliler ihale saatine kadar İhale Komisyonuna ulaşması kaydıyla, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre hazırlayacakları teklif mektuplarını iadeli taahhütlü posta ile de gönderebilirler, postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.

6. Komisyon gerekçesini belirtmek şartıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

7. Ayrıca ; "Bu ihaleye ilişkin ilan bilgileri samsun.csb.gov.tr adresinden öğrenilebileceği gibi, Türkiye genelindeki ihale bilgileri www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilinir." Adres: Çay Mahallesi Cemil Şensoy Cad. No:2 Çarşamba/SAMSUN Tel: 0 (362)833 35 20
İLAN OLUNUR.

#ilangovtr BASIN NO: ILN01807709