Kimsenin hakkı yenmeyecek

Kimsenin hakkı yenmeyecek
AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Av. Yılmaz Hocaoğlu, "Tüm insan hakları ihlallerine, ihmal ve istismara karşı güçlü bir duruş sergileyeceğiz.

Garibanın, düşkünün, hakkı yenenin, ezilenin sesi olacağız" dedi.

Seçim gezilerini sürdüren AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Av. Yılmaz Hocaoğlu, Türkiye Barolar Birliği Samsun Baro Başkanlığı'nı ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz'le görüşen Hocaoğlu, bir hukukçu olarak milletvekili seçildiği takdirde tüm insan hakları ihlalleriyle mücadele edeceğini söyledi.

Ezilenin sesi olacağız

Tüm insan hakları ihlallerine, ihmal ve istismara karşı güçlü bir duruş sergileyeceğini belirten Hocaoğlu, "Garibanın, düşkünün, hakkı yenenin, ezilenin sesi olacağız. Yaşı, cinsiyeti, milliyeti her ne olursa olsun insan hakları ihlallerine asla müsaade etmeyeceğiz. Mağdur da, zalim de devletimizin gücünü hissedecek. Bu şehir huzur ve güven içerisinde yaşanacak bir şehir olacak" dedi.

Kadın ve çocuk hakları

Ülkemizde kadına yönelik şiddet, töre cinayetleri ve kadın istismarının gündemden düşmeyen konulardan bir tanesi olduğuna dikkat çeken Hocaoğlu, "Kadınlarımızın şiddete maruz kalması ya da istismar edilmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bu alanda yaşanan sorunları yakından ve bizzat takip edeceğim. Mağdurlar korunacak ve suçlular cezalarını çekeceklerdir" diye konuştu.

Örnek olacak koruma mekanizmaları

Kadın ve çocuk ihlalleri sorununun çözümüne katkı sağlayabilecek tüm taraflarla bir araya gelerek etkili koruma mekanizmaları oluşturacağını dile getiren Hocaoğlu, "Oluşturacağımız bu koruma mekanizmaları ülkemizde örnek olacak. Aynı şekilde çocuklarımızın sokakta çalıştırılması, eğitimden yoksun bırakılması, şiddete ve tacize uğraması ve ihmal edilmelerine karşı gerekli çalışmaları yapacağız. Samsun güvenin ve huzurun şehri olacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum