KİMİNLE EVLENİYORUM ?

Merhaba kıymetli okuyucularım.

Kolay kazanılmamış olan bu ülkemizde, nefes alan her kesimin, terör belasına karşı, tek vücut olmamızın farkındalığını, fark ettik mi?

Avrupa, son terör olayına yaklaşımıyla ilgili defalarca büyüklerimizin  bizlere söylediği;  “TÜRK’ÜN TÜRK’TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR” sözünün ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor. 

Kıymetli okuyucularım gelecek yazımda Samsun’da evlenme ve boşanmaların en belirgin nedenleri ile, son geçmiş iki yılın dökümlerini sizlerle paylaşacağımı belirtmiştim.

Görevim nedeniyle bu konudaki çalışmamı tamamlayamadığım için sizlerden özür dilerim. Hazır olduğunda sizlerle paylaşacağım.

Bu nedenle, kiminle evleniyorum konusunu işlemek istedim. Ünlü bir düşünür “Evlilik iki kişinin birbirine bakması değil, aynı yöne bakmasıdır” demiş.

Bu söz, aslında evlilikte eşlerin ortak ilgi alanlarının ve değerlerinin olması gerektiğine işaret ediyor. Evlilikte bunların olması için, eş adayını tanımak gerekir.

Çünkü insan hayat boyu beraber olacağı biriyle bakıp bakmayacağını ancak onu tanıyarak anlar.

Evlenecek kişinin “Düşündüğüm kişiyle evlenirsem artıları ne olur, eksileri ne olur?”diye  düşünmesi  ve önceliklerini iyi belirlemesi gerekir.

            Evlilikte iyi ve kötü zamanlar olacaktır. Önemli olan evliliğin paylaşım noktasında nasıl yaşanabileceğinin bilinmesi ve evlenecek kişilerin ortak değerlerinin olup olmadığıdır.

Bir insanı tanımanın üç yolu vardır:

1-Onun geçmişine bakmak ve geçmiş yaşantısını öğrenmektir.

2-Bıraktığı eserlere bakmaktır. Yani;

İnsan ilişkileri nasıldı?

Şimdiye kadar neler ortaya koydu?

Nerelerde çalıştı?

Çevresinde izlenim nasıldı?

Buna benzer sorular.

3-Direkt değerlendirme. Yani kişinin karşısındakinden edindiği izlenimdir.

            Eş adayı ilk iki maddeyi atlayıp ben onu seviyorum diyerek, direkt tanımaya kalkıştığı  zaman yanılma payı artar. Bu durum hem kadın hem erkek için geçerlidir..

            Sonuç olarak, eş  adaylarının birbirini tanıyabilmesi için sevgiyi ikinci,  aklı ve mantığı birinci plana almaları gerekir.(Kaynak: Prf.Dr.N.Tarhan Evlilik Psikolojisi)

 Birlikte siz, biz demeden sıcak sevecen ve mutlu birlikteliklerin bir arada olduğu sağlıklı neşeli yarınlar dilerim.

  Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kâzım İlhan Arşivi
SON YAZILAR