KİMİ KANDIRIYORSUNUZ?

KİMİ KANDIRIYORSUNUZ?
Eğitim Bir Sen'in Başarı Üniversitesi ile Yüksek Lisans Proğramı Protokolü yaptığı gündeme düşünce “Siz bu mücadelede samimi olduğunuzu söylüyorsunuz ama kimi kandırıyorsunuz?” sorusu da akıllara geldi

     Her FETÖ’ye karşı olduğunu söyleyen, hatta sadece bugün değil geçmişte dahi Cemaate karşı olduklarını söyleyen ve hükumete yakın oldukları için Milli Eğitim’deki atamalara sürekli müdahale eden Eğitim Bir Sen Samsun Şubesi’nin 2013 yılında Canik Başarı Üniversitesi’yle Yüksek Lisans Programı Protokolü yaptığı ve Şube Başkanı Nejdet Güneysu’nun açılışta -Cemaat Üniversitesi olduğu açıkça belli olan- Başarı Üniversitesi’ni övdüğü ortaya çıktı. Bu belgeler ortaya çıktıktan sonra insanların aklına “Siz bu mücadelede samimi olduğunuzu söylüyorsunuz ama kimi kandırıyorsunuz?” sorusu geldi.

                                             NEDEN OMÜ DEĞİL DE CANİK BAŞARI?

        Cemaat’e karşı söylemleri ile ön plana çıkmaya çalışan ve Şube Başkanı Nejdet Güneysu’nun Radikal İslamcılara daha yakın bir çizgiden geldiği göz önüne alındığında 2013 yılında Eğitim Bir Sen olarak Cemaat’in üniversitesiyle Yüksek Lisans Protokolü hazırlamasının Cemaat’e destek anlamına geldiği ortada olmasına rağmen, devlet üniversitesi olan OMÜ ile değil de Cemaat üniversitesi olan Canik Başarı Üniversitesi ile protokol yapması Eğitim Bir Sen anlayışı ile ne kadar bağdaşmakta olduğu da kamuoyunun takdirine sunulur.

                         YAPTIĞI KONUŞMADA OKULU GÖKLERE ÇIKARMIŞ

        Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Nejdet Güneysu 2013 yılında Canik Başarı Üniversitesi ile yaptıkları protokol töreninde Cemaat’in okulunu adeta göklere çıkarmış. Güneysu konuşmasında Canik Başarı Üniversitesi ile protokol yapmanın önemli olduğunu, bu Üniversite ile çalışmanın kendilerine gurur verdiğini ifade etmiş olmasının, arka planda Cemaat’e olan desteğinin bir ifadesi olarak da değerlendirilebileceği ifade edildi.

                                                             MAZERETİ OLAMAZ

       Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Nejdet Güneysu’nun 2013 yılında Canik Başarı Üniversitesi ile protokol yapmasının yasal bakımdan sakıncası olmamakla beraber Üniversite’nin Cemaat’e bağlı olduğu  açıkça ortada olmasına rağmen böyle bir desteğin verilmiş olmasının mazereti olamayacağı da gözden kaçmış değil.  Cemaatle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir sendikanın şube başkanının nasıl böyle bir hata yaptığı da kamuoyun merak ettiği konulardan biri olarak gündeme gelmiş durumda. Ahmet Ufuk ERKAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum