Kime Hizmet Ettiniz ?

Ortaokul öğrencisiyiz, Mert ırmağının bir tarafından geçerken serseri tipli bir genç ''Necisiniz Lan ?'' diye sorduğunda, ''Solcuyuz'' ırmağın karşısında aynı soru sorulduğunda ''Sağcıyız'' okulda sorulduğunda ''Akıncıyız'' dediğimiz günlerde ,çarşı içinde kaldığım akrabamın evinde bizden büyük abimizin ''Darbe olmuş'' diye bağırmasıyla uyanmıştık. Evimiz uzaktaydı, dışarıya çıkamıyorduk, neler oluyor diye yorumlayamıyorduk. Büyükler alkışlıyordu, büyükler yorumluyordu, herkes konuşmasına dikkat ediyordu, herkes askeri destekliyordu. 

Siyah beyaz ekranlarda her akşam öldürülen insanların haberini dinler, sokaklarda ki duvarlara yazılmış yazıları okurken, ekranlarda, gazetelerde artık methiyeler dizilen darbeci askerlerin resimleri dolanıyordu. Bir gazetenin ilk sayfasında İngilizlerin darbeciler hakkında yazdığı yazı manşet yapılmıştı. ''Türkiye göbekli   subayların yeri değil'' büyük boy resimde kuvvet komutanları yan yana durmuşlar, gururluyduk, ülkemde göbekli subaylar yok diyordu İngiliz medyası. Ama iki tanesi göbekliydi resim de, olsun İngilizler olayı böyle görmüştü.

Artık televizyonlarda ölenlerin haberleri yok, sokaklarda yazılar yok, hepsi polis tarafından zift ile silinmişti. Artık sokaklarda '' Necisiniz Lan'' diyenlerde yok. Sadece ''Darbe Kansız oldu'', açık ''Ülke geriye gitti'' lafı gizli gizli söyleniyor. Ama bütün basın askerin arkasında. ''Kansız'' ne idi ?

Bir kaç gün önce bir darbe girişim, yine devlet televizyonu darbenin yapıldığını bildiriyor.'' Sokağa çıkmayın ,erzak depolayın, bankada ki paranızı çekin'' haberleri  yayılıyor. Talimata uyanlar bankada ki paralarını çekmeye  marketlerde alışveriş yapmaya başlamıştı.

Gece saat 01:00  Antepin bir köyünde daha önce görev yaptığım askerlerden biri arıyor. ''Köyden traktörlere bindik Antep meydanına gidiyoruz'' diyor. Nedense büyük bir çoğunluk meydanlara yürüyor ülkenin dört tarafından. halk tankların karşısında duruyor, halk ateşe göğüs geriyor.

Neydi derdiniz ? Bu ülke bir darbe yaşayacak ne yapmıştı ? Sizin ihtiraslarınızın sonunda karanlık günleri bu halk neden yaşayacaktı ?  

Bir önce ki darbede herkes kansız oldu diye sevinirken, sokaklarda kan akmaya başlıyor, yüzlerce insan ölüyor. Darbenin başarısız olduğu anlaşılmasına karşın hala halkın üzerine ateş edecek sadistliği nasıl buldunuz kendinizde ?

Bir kişi çıkıpta yanlış üzerindeyiz, halk bunu istemiyor duralım demeden hala   daha halkın üzerine ateş kusuyorsunuz. O halk kimin halkı ? O  darbe yapılsaydı size karşı olanları ortadan mı kaldıracaktınız? Yoksa zorla mı iteat ettirecektiniz kendinize ? Daha karanlık günlerin geleceğini hiç hissetmediniz mi?

Derdiniz ne idi ? Devletin üniformalarıyla verdiğiniz pozlarda gurur kaynağımızdınız, milletin göz bebeğiydiniz.  Ya kelepçe ellerinize vurulup diz çöktürüldüğünüzde, bunu hiç düşünmediniz mi? Ne kadar masum duruşunuz, ne kadar  korku dolu gözleriniz. Bağlı olduğunuz kurumu ne hale düşürdünüz ?  Emir komuta zincirine ne oldu.?  Vatanı korumak için namusunuzun üzerine yemin etmemişmiydiniz? 

Siz helikopterle  Güney Doğuda canları pahasına savaş güvenlik güçlerine saldırırken hiç aklınıza vatan için şehit olan arkadaşlarınız gelmedi mi?    Terörü bitirmişmiydiniz ? Hiç düşündünüz mü, terör örgütüne nefes alması için yaptığınız iyiliği ? Sahi örgüt neden eylem yapmıyor ? Sizin başarınızı mı bekliyorlardı acaba ?

Siz vatana ihanet ettiniz ama o halkın gözünde asker yine göz bebeğidir. Sizler hain olarak kalacaksınız akıllarda. Yunanistan'a kaçacak kadarmış sizin vatan sevginiz. Onurunuzla ölemeyecek kadar da onursuz muşsunuz.

Sizler elinizde ki teçhizatı ,silahı bırakıp kaçarken herkes biliyordu ki, sizler o kutsal ocakta ki çürük elma idiniz. Gerçek kahramanlar vatanın, bayrağının ,halkının yanındaydı. Ordu bu halkın göz bebeğidir ve bu her zaman böyle kalacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR