KİME HİZMET EDİYORSUNUZ?

Afganistan'da bir Amerika insansız hava aracı görüntüsünü aldığı kalabalığı ölüm kusuyor, çoluk, çocuk, yaşlı, onlarca insan hayatını kaybediyor. Irak'ta, Pakistan'da, camiden çıkan insanlara veya pazar yerine yapılan intihar saldırısından sonra can  pazarı yaşanıyor.İntihar saldırısında bulunan veya araçla yapılan saldırıları planlayanlar yine Müslüman. Filistin'de Yahudi hiç bir kanun veya anlaşmayı  dinlemeden savunmasız insanlara orantısız güç kullanmakta. İki uçak  Batı Şeria'yı bombalıyor, onlarca insan hayatını kaybediyor. Suriye, bir tarafta devlet diğer tarafta silahlı unsurlar, önüne geleni vuruyor yıllardır, kan akıyor aileler parçalanıyor, çocuklar ölümü tadıyor. Tek suçları Müslüman bir coğrafyada yaşamaları yada acı ama Müslüman olmaları.
 
 İsviçre'de, İngiltere'de, Polonya'da, Fransa'da, Kanada'da böylesi bir haber izlediniz mi hiç? Amerika'da macera  için okul basar bir çocuk, iki kişi öldürür, saatlerce bu ilk haber olarak duyulur ekranlarımızda. Oysa Filistin'de, Suriye'de ölen çocukların bir haber değeri yoktur. Ölümler olağandır, ölümler yazılmış kaderdir, ölümler Müslümanla eş anlamlıdır. O nedenle 30 saniye yer bulur senin ekranlarında.
 
Tüm bu olumsuzluklara içinde ayakta duran bir ülkenin varlığıyla mutlu oluruz. Filistin'de  cuma hutbesinde hoca Türkiye'yi  koruması için Allah'a dua ediyor. Türkiye  Müslüman, Türkiye güçlü bir ülke, Türkiye İslamiyetin bayraktarlığını yapacak bir ülke.
Oysa Türkiye'de bir şeyler oluyor, Türkiye için için kaynıyor,ülke batacakmış,  kimin umurunda?  Öylesine gözükara, öylesine şuursuzca hamleler, kimse çevrede olup bitenlere, patlayan bombalara, evsiz, yurtsuz kalmış insanlara bakmıyor. Bir hırstır almış başını gidiyor. Ülke kaybediyor, ülkü eriyor kimin umurunda?
 
Öylesine bir oyunun parçası oluyorki cemaat, kimse bu olumsuz duruma inanmak istemiyor. Öylesine kullanılıyorlar ki debelendikçe daha çok batıyorlar, öyle bir ihanet ki gelecekte doğacak çocukların bile hakkını helal etmeyeceği , sistemin kucağına, kanın gözyaşın içine itilen bir toplum ve ihanetin  ayak sesleri.Bir senaryonun başrol oyuncusu olarak kendini bilirken, aslında  kötü adam karakteri oynadığının farkına varamamak.
 
Bir taşla iki kuş vuruluyor, biri ilerlemeye çalışan iktidarında muhafazakar olan Türkiye, diğeri sadece hizmet için çalıştığını söyleyen bir yapı. İkiside Müslüman, ikiside dine hizmet etmekte, ikincisi cemaat oluşumu, tüm İslam alemine bayraktarlık yapacak olan bir devleti zayıflatmanın peşinde.Cemaat oluşumunun hizmet erleri tam bir inançla görevlerini yapmanın peşinde, dünyanın her bir yerinde ideal uğruna çalışmakta, oysa aynı cemaatin hırsının engel tanımadığını görmekteyiz.
 
İslamiyet hoşgörü ile anılmakta, Müslüman olduğunu söyleyen insanlar hoşgörüsüzlükte sınır tanımamakta, o zaman insanın aklından geçiyor, neden bu hoşgörüsüzlük, neden bu mücadele ? Kılıf hazırlanmış, yolsuzluk diye, buna kimsenin itirazı yok, yolsuzluk yapılmış, sorumluları hesabını versin en ağır şekliyle.Konunun arka planını neden kimse görmek istemiyor, ülkede taşlar yerinden oynamakta, ekonomi sarsılmakta, imaj yıkılmakta. Ne olarak anılacak hizmet davası, öylesine doğru bir dava ki yolsuzlukları bulup çıkardı. Bu sizi inandırıcı kılacak mı ? ülkenin kayıplarına baktınız mı hiç ? siz ne verdiniz ülkeye, imanlı bir gençlik, sonuç aşırı iman boğulması ? bu mudur Müslümanlığın höşgörü anlayışı. Herkesin vatan deyip dört elle sarılması gerekirken ülke için bizler Yahudinin yıllarca kanımızı emen ve hala emmekte olan batının kuklalığını yapmaktayız. Dinermi Afganistan'daki Filistin'deki İslam çoğrafyasındaki kan. Oradan bakılınca ne diyordur insanlar, işte İslamiyet bizim bunlarla uğraşmamıza gerek yok,onlar zaten birbirini yemenin peşinde. Ortadoğuda komşu olan İslam devletlerine bakın, hepsinin bir biriyle sorUnu,hepsinin sonradan öğretilmiş kavgaları mevcut. Kuran'ı kerimde birbirinizi yiyinmi yazılıydı ? biz göremedik, birbirinizin kuyusunu kazın mı yazılıydı? Hangi hadiste iktidar hırsı için birbirinizi katledin yada öyle mücadele verinki sizlerden sonra gelen nesiller,kanın, ezilmişliğin içinde dini arayıp bulsunlar böylece daha makbul bir İslamiyet anlayışımı olur yazıyor.
Adam çıkıp ülke nükleer bomba yapmanın peşinde diyor, bu nasıl bir hırstır, bunu yazacağına neden sorgulamıyorsun yada halka anlatmıyorsunuz, bu hareket neden Amerika'da ? Bir başka güç tarafından kullanılıyormuyuz? Kim bizi Amerika'ya yönlendirdi ? Amerika neden bize kapılarını açtı ? Ya o telefon konuşmalarına ne demeli ? Kime hizmet etmektesiniz ? yarın doğacak Müslüman bir çocuğun geleceğini karartmaya hanginizin hakkı var ?
Önemli olan güç olmak değildir, o gücü korumaktır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR