KILIÇ'TAN TERÖRE LANET

KILIÇ'TAN TERÖRE LANET
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul’daki terör saldırısında yaşamını yitirenler için Avrupa Futbol Şampiyonası’nda maçlardan önce saygı duruşu yapılması talebimizin UEFA tarafından kabul görmediğini belirtti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul’daki terör saldırısında yaşamını yitirenler için Avrupa Futbol Şampiyonası’nda maçlardan önce saygı duruşu yapılması talebimizin UEFA tarafından kabul görmediğini belirterek “Bir takım yazılı gerekçeler verilmiş ama, ben bu konu hakkında üzüntümü dile getirmek istiyorum. Uluslararası anlamda verilmesi gereken en önemli mesajlardan birisi de sporun birleştiriciliği, kardeşliği. Aynı ilke ve amacın etrafında yaşamanın olduğu yerde desteğin verilmemiş olması bizim açımızdan üzücü olmuştur” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor medyasının temsilcileri ile İstanbul'da iftarda buluştu. Başbakanlık İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen iftar yemeğine gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri, spor müdürleri ve spor yazarları katıldı. Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasına İstanbul'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı. 

- “Terör, tüm ülkelerin beraberce üstesinden gelebilecekleri bir olgudur”
İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gerçekleştiren terör saldırını lanetleyen Bakan Çağatay Kılıç, “İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diyorum. Aynı zamanda yaralanan ve şu anda hastanelerde tedavi gören tüm yaralılara da acil şifalar diliyorum. Her şeyden önce böyle alçakça, haince bir terör saldırısında bulunanları da lanetliyorum. Bu saldırı karşısında ülkemizin ve milletimizin duruşu bellidir. Nasıl daha önce Dünya’nın farklı şehirlerinde Paris’te, Brüksel’de, Londra’da New York’ta terör saldırıları olduğunda bunlara karşı Türkiye her zaman uluslararası toplum ile birlik ve beraberlik içerisinde yer aldı ise bizler de şu anda müttefiklerimizden, dostlarımızdan aynısını beklemekteyiz. Beklemek de  hakkımızdır. Çünkü terör uluslararası bir olgudur. Uluslararası anlamda tüm ülkelerin beraberce hareket etmesi gereken ve ancak beraberce üstesinden gelebilecekleri bir olgudur. Bunun aksini düşünen yanılıyordur. Dünyanın farklı yerlerinde meydana gelen ve hepimizi derinden etkileyen, üzen terör saldırılarında maalesef görmekteyiz.” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.