KILIÇ KISIKLI’DA DEMOKRASİ NÖBETİNDE

KILIÇ KISIKLI’DA DEMOKRASİ NÖBETİNDE
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk Milleti’nin tüm dünyaya demokrasi ve hukuk dersi verdiğini belirtti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk Milleti’nin tüm dünyaya demokrasi ve hukuk dersi verdiğini belirterek, “Bu yaşananları unutturmayacağız. Bu milletin nasıl bir demokrasi mücadelesi verdiğini, nasıl Cumhurbaşkanının arkasında durduğunu tüm dünyaya göstereceğiz” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz akşamı darbe girişimini protesto etmek için meydanlara çıkan vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Kısıklı’daki evinin önündeki "demokrasi nöbeti"ne katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Çağatay Kılıç, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Şanlı ordumuzun üniformasını giyen teröristler bu millete ateş ettiler”

“Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile demokrasi nöbetlerimize devam ediyoruz. Bu birlikteliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nden buraya geldik. Yağlı güreşler bizim medeniyetimizde önemli yeri olan kültür hazinemizdir. Her zaman diklenmeden dik duracağız dedik. Bizim yorulmaya fırsatımız olmamalı. Böyle bir fırsatımız yok. Bu ülkeyi ve milleti bölmeye çalışan hainler çok. Baş hain ise Pensilvanya’daki bulunan FETÖ terör örgütünün başıdır. Birkaç gün önce çıkıp herşeyi kendi itiraf etmiş. Hala bazıları sebep arıyorsa bir zahmet internete baksınlar. Orada zaten kendi kendine itiraflarda bulunuyor. Bunların gözü dönmüştür. Bunlar ülke, vatan ve bayrak nedir bilmiyorlar. Şanlı ordumuz TSK’nın üniformasını üstlerine giyen teröristler bu millete ateş ettiler. Uçaklarla bomba attılar. Tanklarla ezmeye kalktılar” diye konuştu.

 “Bu aziz milletin bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “sokaklara çıkın” talimatı ile darbecilerin karşılarında, bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyduğu aziz Türk Milletini bulduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Boğaziçi Köprüsü’nde çok yakından tanıdığımız abilerimiz, kardeşlerimiz şehit oldular. Şunu unutmayalım; Bu hainler olduğu kadar, bu vatana ve millete aşık olan TSK mensuplarının da olduğunu unutmayalım. Emniyet teşkilatımız ve diğer devlet kurumlarımızın içerisinde devletine, milletine ve bayrağına bağlı kardeşlerimizin olduğunu unutmayalım. Üzerimizde bir görev var. OHAL’i gündelik hayatı durdurmak için değil, devlet kendisi için ilan etmiştir. Gündüz işimizde gece ise meydanlarda demokrasi nöbetlerindeyiz. OHAL, FETÖ terör örgütünün üyelerini ve sempatizanlarını devletin içerisinden ayıklamak için ilan edilmiştir. Bunu başarıncaya kadar bizlere uyumak haramdır. Biz bu anlamda çalışmalarımıza Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın çizmiş oldukları yolda devam edeceğiz. Bunları aramızdan ayıklayacağız. Hiçbir zaman bu ülkede birliği, beraberliği ve kardeşliği bunlara yedirmeyeceğiz. Bunu hep beraber başaracağız.”

“Aziz Türk Milleti dünyaya demokrasi ve hukuk dersi vermiştir”

Darbe girişimi sonrası bazı çevrelerin Türkiye’de bazı şeylerin doğru gitmediğini savunduklarını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı;

“Türkiye’de herşey gayet doğru gitmektedir. İşler gayet düzgün gitmektedir. Bütün organizasyonlarımız eksiksiz devam etmektedir. Bir iptalimiz yoktur. Yurtdışındaki bazı basın-yayın organları Türkiye’de demokrasi ve hukukun doğru işlemediğini söylüyorlar. Bu millet demokrasi ve hukuk için sokaktalar. Bizler bir darbe girişimi engellemiş durumdayız. Bu millet tüm dünyaya çok büyük bir ders vermiştir. Aziz Türk Milleti dünyaya demokrasi ve hukuk dersi vermiştir. 15 Temmuz akşamı bu dersi tüm dünya izlemiştir. Yıllarca, Çin’in Tiananmen Meydanı’nda bir aktivistin tankın önünde duruşunu izleyenler demokrasi ve hukuk mücadelesini resmettiler. 15 Temmuz akşamı, Türkiye’de bu aziz milleten içinden kaç kişi tankların önünde durmuştur? Kaç tane böyle resim yaşanmıştır? Bu yaşananları unutturmayacağız. Bu milletin nasıl bir demokrasi mücadelesi verdiğini, nasıl Cumhurbaşkanının arkasında durduğunu tüm dünyaya göstereceğiz. Durmak yok, yola devam! Ben hepinize göstermiş olduğunuz milli irade için teşekkür ediyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.