Kılıç: Anayasanın değişmesini istiyoruz"

Kılıç: Anayasanın değişmesini istiyoruz"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin gelişmesinin önünü tıkayan anayasanın değişmesini istediklerini söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun Şehir Kulübü'nde düzenlenen yemekte, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleriyle bir araya geldi. AK Parti iktidarının 13 yıldır, Türkiye'nin değişimini sağladığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, partisinin her zaman esnaf ve vatandaşla el ele olduğunu, bugüne kadar yürüttükleri çalışmaları hep birlikte daha da ileriye götüreceklerini vurguladı.

“DEĞİŞTİRMEMİZ LAZIM”

AK Parti iktidarının 13 yıldır yaptığı çalışmaların bazı çevrelerce görülmediğini ancak vatandaşların gerçekleri gördüğünü kaydeden Bakan Çağatay Kılıç,  "Biz artık ülkenin gelişmesinin, Türkiye'nin gelişmesinin önünü tıkayan bu anayasanın değişmesini istiyoruz. Geçen seçimde bütün siyasi partiler ne dediler? 'Evet bu anayasa yetersiz. Değiştirmeniz lazım' dediler. Biz de 'hay hay' dedik. Biz de bunu istiyoruz. Kaç oy aldığımıza, oy oranlarımıza bakmaksızın yeni anayasa çalışma komisyonunda eşit olarak temsil edildi bütün siyasi partiler ama hemen farklı şeyleri devreye sokmaya başladılar ve o çalışmadan bir şekilde çıktılar" diye konuştu.

“ANAYASA TÜRKİYE’Yİ TAŞIYAMIYOR”

" Biz diyoruz ki bu anayasa Türkiye'yi taşıyamıyor. Türkiye'ye dar geliyor. Sistem Türkiye'ye dar geliyor" diyen Bakan Çağatay Kılıç,  "Bundan dolayı yeni anayasayla başkanlık sistemiyle inşallah çok daha hızlı bir şekilde şu anda temelini oluşturduğumuz gelişmeleri hayata geçireceğiz, biz buna inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Onur EMİRZA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum