KEVROŞK

' '  …Gün geçmiyor ki bir grup heval asker pususuna düşmesin. ' TC askeri artık eski asker değil. Onlar taktik değiştirdi. Eskiden biz onların üzerine gidiyorduk. Şimdi onlar arayıp sizi buluyor. Kendinizi gizleyemiyorsunuz. Asker sizi tavşan (kevroşk) gibi avlıyor. ' '
İktidara muhalif olan bir çok kesim barış sürecinin olumsuzluğunu siyasete alet ederek anlattı, o bölgede ki yaşanılanları bilmeden. Sokaklara inen çatışmaları bu sürecin,  başarısızlığının sonucuna bağladılar. İktidar  olaylar bittikten sonra sokak çatışmalarının nedeni olarak  Fetö terör örgütünü gösterdi. Onun içinde bu bölgede yaşanılan olumsuzlukları örtme adına bir çıkış noktası olarak  kullanılması gerekiyordu.
Kim nereye bağlarsa bağlasın olayı, olayın bitiminden sonra ülke kazanmış ise olay başarı ile sonuçlanmıştır. Söylemler bir müddet sonra zaten unutulacaktır. Bir partinin bölge millet vekilleri dağda teröristlerle kucaklaşırken aslında olayın figüranı olarak kullanıldıklarının bilincinde değildiler. Onlar dağda teröristlerle kameralar karşısında kucaklaşırken sona geldiklerinin farkına varmadılar.
Dağda,istihbaratınız yok ise samanlıkta iğne aramaktan ileriye gidemezsiniz, hatta girdiğiniz köyde bile terörist ile konuşur ondan bilgi almaya çalışırsınız da onun köylümü terörist mi olduğunu istihbaratınız   yok ise bilemezsiniz.
Gelen istihbarat  bilgisini değerlendirmek için harekete geçtiğinizde siz bölgeden çıkmadan sizin hareket ettiğiniz haberi varacak olduğunuz noktaya bildirilir. Gittiğiniz gibi dönerseniz şanslısınızdır,hazırlıklı bekleyen grubun etki alanına girdiğinizde ön almaya çalışmanız kaybınızın olması anlamına gelir. Sizi karşılayacak olanlar tek bir nokta üzerinde kümelenerek  beklemeyecek belli noktalarda  saldırarak sizi pusuya düşürecektir. Doğal olarak hazırlıklı olan kazanır.
Tüm bunların önüne geçilmesi için yapılacak olan şey halk desteğinin karşı taraftan kesilip sizin tarafa bağlanmasıdır. İşte bu noktada barış süreci bir kazanım olmuştur.Eğer bu gün alana çıkıp operasyonlarla sonuç alınıyorsa bunun nedenlerinden bir tanesi terör örgütünün halk desteğinin kesilmesidir.
Bir devlet içinde olup bitenden habersiz olması mümkün değildir, sokaklarda engel sistemlerinin kurulması, silahların ve teröristlerin açıktan gezmeleri devletin bilgisi dışında olmaz. Siz dağda kucaklaşan vekil gibi sırıtarak sokaklarda silahlar ile gezinirken göremedikleri şey sona yaklaşmaları idi .Kendi sonunuz yine size hazırlatıldı, bakmayın o ekranlarda konuşup sosyal medyadan boş sallayanlara dağınık olan gruplar belli noktalara kanalize edilmiş ve girdikleri tuzaktan çıkamadılar.
Karakol baskınlarını mutlaka izlemişsinizdir bir şekilde.Karakolun çevresine yerleşir terör mensupları ve mermi yağmurunu başlatırlar. Karakolda ne olduğunu anlayamadan zayiat verir,eğer fark etmişseniz o karakol saatlerce mücadele eder fakat yardım alamaz. Neden diye düşündünüz mü
Peki dikkatinizi hiç çekti mi uçaklar Kuzey Irak ta operasyon yapıyor ve 3 terörist imha edildi neden deniyor. Artık tek bir terörist için bile uçak kaldırılıyor buda psikolojik üstünlüğün ele alınmasının belgesidir.
Barış süreci başarı kazanmıştır, terör örgütünün sözcülüğünü yapan partinin bir çok vekili tutuklanırken halkın sessizliği bunun göstergesidir. Halk devletine güvenmiş ve onun yanında yer almış kaos düzenin bitmesini istemektedir.
Devletin başarısı telsiz konuşmalarına yansır “Eskiden biz onların üzerine gidiyorduk,şimdi onlar bizi arayıp buluyorlar“ Dağlıca ya iki gün silahı şarkılar söyleyerek gelip yığanlar onca yolda karşılarına kimsenin çıkmayacağını bilir vurur ve şarkılar söyleyerek dönerdiler. Şimdi asker nereden çıkacak korkusu ile hareket ediliyorsa terörle mücadele başarılıdır ve o başarının temelinde de barış süreci yatmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR