KESİNLİKLE İTİBAR EDİLMEMELİ!

KESİNLİKLE İTİBAR EDİLMEMELİ!
Samsun Valiliği, vatandaşları, kendilerini savcı, polis ve MİT mensubu olarak tanıtarak para talep eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesi için uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizde son günlerde vatandaşlarımızın ev ve cep telefonların arayıp, kendilerini Savcı, Polis, MİT mensubu ve benzer unvanlar kullanarak tanıtan şahıslar tarafından ‘kimlik bilgileriniz, banka hesaplarınız ele geçirilmiş, operasyon yapıyoruz, banka kart bilgilerinizi bize söyleyin, şahıslar paranızı çekmeden biz devlet bankalarına sizin adınıza yatıralım paranızı güvence altına alalım, bankada bulunan paranızı çekin, yanınıza göndereceğim polis memurunu teslim edin’ şeklinde aldatıcı sözlerle bazı vatandaşlarımızın kandırıldığı ve mağdur edildiği tespit edilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan Vali, Kaymakam, Savcı, MİT mensubu veya Polis telefon veya herhangi bir iletişim yoluyla vatandaşlarımızı arayıp kesinlikle para talep etmemektedir. Kendilerini Vali, Kaymakam, Özel Kalem Müdürü, Savcı, MİT mensubu veya Polis gibi unvanlar kullanarak tanıtan ve para talep eden kişilerin dolandırıcı olduğun bilinmeli ve bu kişilere kesinlikle itibar edilmemelidir.

qqqq-004.jpg

İHBARDA BULUNULMALI
Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın İl Emniyet Müdürlüğü’nün 155 veya İl Jandarma Komutanlığı’nın 156 numaralı telefonlarına ihbarda bulunması önem arz etmektedir. Suçla mücadele çalışmalarına aralıksız olarak devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.