Yaşar Yeşilyurt

Yaşar Yeşilyurt

Kesin inaçlılar

Geçenlerde Hürriyetten Ertuğrul Özkök"ün Dalan"ın sahibi olduğu İstek Vakfının arazisinde bulunan cephanelik nedeniyle belirli bir grup medya tarafından yapılan haberlere tepki babında henüz kesin bir bilgi yokken sanki cephaneliğin Dalan"ınmış gibi haber yapılmasına tepki göstermiş bu kesin bir bilgi mi kesin bir inanç mı diye sorunca ben de uyanan şey her iki durumda da değerlendirmelerin kesin inançlara dayandığı şeklinde oldu.

Özkök malum medyayı eleştirince kendisi de aynı şekilde manşete çıkardığı konularla ilgili kesin bilgiye değil kesin inanca dayanan haberler yapmışlardı. Demek ki ortada hem Ergenokonu savunanlar hem de karşı çıkanlar açısından kesin inançların egemen olmasıdır. Kesin inançlı bu anlamda kendi bakış açısının kendi cemaatinin ya da felsefi, siyasi inancının en doğru olduğuna buna da başkalarının inanması gerektiğine bağnazca inanan dogmatik bir kişidir. Bu yüzden kendini ne kadar aydın görürse görsün cehaletin içinde yüzerler. Kesin inançlıların sağcısı solcusu dincisi laikçisi olmaz. O kendi penceresinden kesin bir bilgiye dayanmadan kesin inanç içindedir. Kesin inançlı dünyayı kendi kurduğu hayali pencereden bakıp kurgulayarak uygun bir şekle sokmak ister. Bu nedenle Ertuğrul Özkök başkalarına yönelik kesin inanç mı kesin bir bilgimi diye sorarken aslında kendisinin de aynı çelişki içerisinde olduğunu görmesi gerekir.

Ergenekon davasında özellikle kesin inançların çarpışmasını rahatlıkla görebiliriz. Ancak ortada kesin bilgilere dayanan durumlara bile kesin inanç zaviyesinden bakması anlaşılır şey değil. Onun için bir takım kişilerin çeşitli suçlarla karşı karşıya gelmeleri durumunda hemen belli bir kesimin daha neyle suçlandığı dahi bilmeden ve hatta yargıya taşınmış bir işlemde yargının sonucu beklenmeden; yapmamıştır yapamaz çünkü bunlar memleketin önde gelen insanları kabilinden yaklaşımlar kesin bilgiye dayanan görüşler midir yoksa kesin inanca dayalımı? Ergenekon zanlılarına destek verenler hangi kesin bilgiyle acaba suçlu olmadıklarını şünmektedirler.

ADD ve ÇYDD'nin başını çektiği çeşitli sivil toplum örgütleri 17 Mayıs'ta Ankara Sıhhiye Meydanı'nda "Ergenekon Soruşturmasını protesto etmek için" miting düzenleyeceklermiş. Sormak lazım hem düzenleyenlere hem de şimdiden büyük medya organlarından destek verecek olan ulusal yazarlara ve Sayın Özkök"e; acaba ellerinde hangi kesin bilgi varda Türkiye"nin en büyük davasına destek mahiyetinde yürüyüş yapacaklar. Bu yürüyüşe destek verecekler kesin bir bilgiyle mi kesin inançla mı yürüyecekler?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yaşar Yeşilyurt Arşivi
SON YAZILAR