Kepçe kulak nedir, tedavisi nasıl yapılır?

Kepçe kulak nedir, tedavisi nasıl yapılır?
Büyük Anadolu Hastaneleri Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş - Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Ağrı, sadece çocukların değil yetişkinlerinde günlük yaşamlarını ve psikolojilerini olumsuz etkileyen 'kepçe kulak' sorununun tedavisi olduğunu söyledi.

Kepçe olarak tabir edilen kulakta şekil bozukluğu, insanlarda psikolojik olarak büyük etki bırakmaktadır. Büyük Anadolu Hastaneleri Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş - Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Ağrı, sadece çocukların değil yetişkinlerinde günlük yaşamlarını ve psikolojilerini olumsuz etkileyen 'kepçe kulak' sorununun kısa bir süre içinde tedavisinin yapılabileceğini belirterek merak edilen soruları yanıtladı.

Kepçe kulak nedir?
Op. Dr. İbrahim Ağrı, "Kulak bölgesindeki kıkırdakların kıvrımlarının yetersizliğine bağlı deformitedir.

Kepçe kulağın yol açtığı sorunlar nelerdir?
Kepçe kulağın en sık görülme sebebi kalıtsal faktörlerdir. Anne ve babasında kepçe kulak durumu olanlarda sıklıkla görmekteyiz.

Kepçe kulağın nedenleri nelerdir?
Kepçe kulaklı hastalarımız çevreleri tarafından alay konusu olmaktan buna bağlı olarak depresyon ve özgüven eksikliği yaşamaktadırlar.

Kepçe kulak cerrahisi nasıl yapılmaktadır?
İsteğe bağlı olmakla birlikte lokal ve genel anestezi altında yapılmakta ortalama 90 ila 120 dakika arasında yapılmakta genel itibariyle kulak arkasından yaptığımız kesiyle operasyonu gerçekleştirmekteyiz.

Kepçe kulak cerrahisi sonrasında morluk gibi geçici sorunlar oluşuyor mu?
Kepçe kulak ameliyatı sonrası genel itibariyle arkadan kesik yapıldığı için herhangi bir kozmetik bir durum olmaz.

Kepçe kulak cerrahisi ardından günlük sürece ne zaman dönülebilir?
Kepçe kulak operasyonu sonrası iki gün sargımız oluyor. İki gün sonra sargıyı açtıktan sonra yaklaşık 2 hafta tenisçi bandı dediğimiz bir band kullanıyor ondan  sonra gündelik hayatına normal bir şekilde dönülebiliyor.

Kepçe kulak cerrahisi olmak isteyenler için yaş aralığı nedir?
Hastalarımızın çok gecikmemesini öneririm. Sıklıkla bizim önerdiğimiz yaş okul öncesi yaşlar 4-6 gibidir. Bu yaşlarda kulak kepçesi gelişimi tamamlanmış olur. Çocukların okula başlamadan ve tramvalizite olmadan önce bu ameliyatı yaptırmaları uygundur. Tabiki önerilen 4-6 yaş en uygun ancak yetişkin hastalarımız da bu durumdan rahatsız iseler tabiki bu ameliyatı tercih edebilirler. " diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.