Kentsel Dönüşüm Terme İçin Bir Fırsattır

Kentsel Dönüşüm Terme İçin Bir Fırsattır
Terme Çayı taşkın sahası etrafında afet riskli alanların belirlenip kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi için çalışmalar başladı.

 Terme için artık dönüşüm ve gelişimin başladığını ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Kentsel dönüşüm Terme için bir fırsattır.” Dedi.
Terme Çayı ve çevresinde sel taşkınlarının önlenerek güvenli bir yapıya kavuşması için kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü komisyon üyeleri Okan Özbaykal, Faruk Yıldız, Gülşah Derinkök, Beliz Genez Altay, Eren Bekkaya, Ali ün ve Ahmet Ünal Terme ilçesinde incelemelerde bulunarak Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Yaşanılabilir Alanlar Sunma Gayretindeyiz

Yapılacak çalışmaların ilçenin geleceğine önemli katkılar sağlayacağına vurgu yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Yerel yönetimlerin görevleri ve işlevleri teknik belediyecilik hizmetlerinin ötesinde, şehir yapılanması ve kültürünü oluşturması boyutunda da önem arz etmektedir. Şehir planlaması, yapılanması, yatırımlar neticesinde oluşan rant ve hizmetlerin adaletli bir şekilde dağıtılmasının sorumluluğunu taşır. Kentsel dönüşüm ve yenileme, daha sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının inşası için bir fırsattır. Bugüne kadar ertelenmiş ulaşım, teknik altyapı ve toplumsal sorunların çözümü için önemlidir. Sadece barınacak alanlar değil, yaşanabilecek alanları da sunma gayretindeyiz. “ Dedi.

Projeler Mutlaka Halkın Onayına Sunulacak

Başkan Kul, dünü, bugünü ve geleceği bu yaşam alanlarından harmanlayarak sevgi, saygı, hoşgörü çerçevesinde bir şehircilik anlayışını geliştirecek dönüşümler için kolları sıvadıklarını ifade ederek yapacakları çalışmalarda cesaretli kararlar almaları konusunda komisyon üyelerine tavsiyelerde bulundu. Kul “Dönüşümlerimizde çok boyutlu düşünüyoruz. Bu kapsamda kentsel dönüşümü halkın yararına gerçekleştirmek istiyoruz. Toplantılar yaparak vatandaşlarımızın nasıl bir Terme görmek istediğini ölçerek, onların ayağına gideceğiz ve halk buluşmalarında bu projelerimizi mutlaka onaylarına sunacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.