Kent Müzesi Avrupa Ödülünün Peşinde

Kent Müzesi Avrupa Ödülünün Peşinde
Avrupa Müze Akademisi (European Museum Academy-EMA)'nın her yıl düzenlediği 'Micheletti Award' yarışması'na Samsun Kent Müzesi de başvurdu.

Müzede incelemede bulunacak olan akademi heyeti, gezi ve inceleme sonucunda rapor hazırlayacak. Raporun ardından yarışma öncesinde yapılacak müze sunumu ve toplantısında Samsun Kent Müzesi ile ilgili karar verilecek. Micheletti Award Yarışması'na aday gösterilecek müzelerin sunumu ve toplantısı, 9-10 Mayıs tarihleri arasında İtalya'da yapılacak. 

Yarışmaya başvuru yapan müzeleri gezerek incelemelerde bulunan ve rapor hazırlayan Avrupa Müze Akademisi (EMA) Başkanı Başkanı Wılhelmus Vander Weıden, yarışmaya kent müzeleri kategorisinde başvuru yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi'ni gezip incelemek için kente geldi. EMA Türkiye Temsilcisi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Koordinatörü Ahmet Erdönmez ile birlikte Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret eden EMA Başkanı Vander Weıden, Samsun Kent Müzesi'nin başvurusu yapmış olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Farklı kategorilerde ödül veren Avrupa Müze Akademisi'ne Samsun Büyükşehir Belediyesi, toplumun hizmetine sunduğu Kent Müzesi ile başvurdu. Dünya'nın çok farklı ülkelerinden çok sayıda müzenin başvurduğu yarışmaya Samsun, Türkiye'de Bursa'dan sonra kent müzesi alanında giren ikinci şehir oldu.

Ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kent müzelerinin şehrin hafızaları ve çeyiz sandıkları olduğunu belirterek, köklü bir tarihe, sosyal ve kültürel geçmişe sahip olan Samsun'un değerlerini bu müzede toplayıp toplumun hizmetine ve ilgisine sunduklarını söyledi. Çok özel ve farklı bir müzeye sahip olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, Samsun Kent Müzesi'nin yarışmada başarı elde edeceğine inandığını kaydetti. 

EMA Başkanı Wılhelmus Vander Weıden da müzeyi çok beğendiklerini belirterek, yarışmada bulunmasından memnun olacaklarını vurguladı. Müzeyi gezip her açıdan inceleyeceklerini bildiren Vander Weıden, inceleme sonucunda elde edecekleri bilgileri rapor haline getirip İtalya'daki toplantıda görüşeceklerini hatırlattı. 

Avrupa Müze Akademisi, müzekolog Keneth Hudson'un vefatının 10. yıl dönümü sebebiyle kar amacı gütmeyen bir kurum olarak müzecilik alanında ve kültürel sektörde profesyonel bir grup tarafından kurulmuştu. EMA tarafından 1996'dan beri Avrupa'daki endüstri, teknoloji ve bilim müzelerine verilen 'Micheletti Ödülü', dünyanın müzecilik alanında en prestijli ödüllerinden biri olarak 18 yıldır çeşitli müzelere veriliyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.