Kemik Suyunun Faydaları

Diyet 2 gün önce Büyüklerimizin her hastalığa şifa olarak sunduğu kemik suyunun olası faydalarını öğrenmek için doğru yerdesiniz. Kemik suyu, hayvanların bağ dokularının ve kemiklerinin kaynatılmasıyla elde edilir. Kemik suyu, kemik çeşidi ve içerdiği malzemelere göre çeşitli miktarlarda A, B6, B12, C, D, E ve K vitaminleri ile kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum,  bakır, manganez, sodyum, çinko, selenyum minerallerini içerir. Aynı zamanda omega-3 ve omega-6 yağ asitleri bakımından da yüksektir.Kemik suyu vücut sağlığı için önemli olan birçok vitamin ve mineral açısından zengindir.


Kolajen açısından da bilinen en iyi kaynak olan kemik suyu aynı zamanda demir, kalsiyum, D, C ve B1 vitamini içerir. Bununla birlikte, kolajenden elde edilen jelatinin uykuyu düzenleme ve ruh halini yükseltme gibi faydaları bulunur. Kemik suyunun içerdiği bir diğer önemli madde ise glutamindir. Glutamin vücudun glikozdan elde ettiği bir maddedir. Kemik suyunun aşırı miktarda tüketimi faydalarından çok zararlı etkiye sahip olabilecek nerotoksine dönüşebilir. Bu nedenle yeterli miktarda tüketilmelidir. 


Kemik suyu sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur. Kemik suyunun içerdiği jelatin doğal olarak sıvıları çeker ve tutar.  Jelatin ayrıca sindirim kanalındaki suya yapışarak yiyeceklerin geçişini kolaylaştırır. Aynı zamanda jelatinde bulunan bir amino asit olan glutamatın, bağırsak duvarının işlevinin korunmasına yardımcı olur ve sızdıran bağırsak sendromunu önlemeye ve iyileştirmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir. Birkaç kronik hastalıkla ilişkili olan sızdıran bağırsak, bağırsağın ve kan dolaşımının arasındaki bariyerin bozulduğu zamandır. Vücudun normalde izin vermediği maddeler kan dolaşımına sızarak iltihaplanma ve diğer problemlere yol açar. Bu nedenlerden dolayı, kemik suyu tüketmek sızdıran bağırsak, irritabl bağırsak sendromu (IBS) veya ülseratif kolit veya Crohn hastalığı gibi inflamatuar bağırsak hastalığı (IBD) olan kişiler için yararlı etkilere sahip olabilir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR