KEMAL ZEYBEK MECLİS KÜRSÜSÜNDE

KEMAL ZEYBEK MECLİS KÜRSÜSÜNDE
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek 405 sıra sayılı kanun tasarısı üzerine Meclis kürsüsünde konuştu

CHP Samsun milletvekili Kemal Zeybek 405 sıra sayılı kanun tasarısı üzerine konuşmak için söz aldı. Meclis kürsüsünden şunları söyledi; 
         
"Türkiye Büyük Millet Meclisinde 405 sıra sayılı kanun tasarısı üzerinde söz almış buluyorum, Sayın Başkan, Değerli milletvekilleri hepinizi saygıyla selamlıyorum.
        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Devlet terörü estiren zalim Esed’in hükümdarlığına son vermek için oraya girdik, başka bir şey için değil” açıklamasında bulundu.
Bu ifade parlamento iradesinin gaspıdır. Parlamento Hükümete IŞİD, PKK ve diğer terör örgütleriyle mücadele ve sınır güvenliğimiz için yetki verdi. Bu ifade Anayasa’yı ihlaldir. Parlamentoyu yok saymaktır. Başka bir ülkeye açık bir savaş ilanıdır. Bu yetki TBMM’ne aittir, devredilemez. TSK EL-Bab’a ilerlemektedir. Esad 407 Km uzaktaki Şam’dadır. Bu ifadenin ayrıca bir inandırıcılığı yoktur. Halüsinasyon belirtisidir.
TBMM’de görüşülen Hükümet teskeresinde IŞİD, PKK ve benzeri terör örgütleri ile mücadele etmek için yetki istenmiş, Parlamento’da bu yetkiyi Hükümete vermiştir.
            Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek; Adana Aladağ orta öğretim kız yurdu (Tahsil çağındaki talebelere yardım derneği) nda yaşanan faciada hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Burada öteden beri dillendirdiğimiz öğrencilere yurt temini Devletin işi olmalıdır, Devlet sıcaklığını hissettirmelidir. Umarım bu olaydan sonra Devlet gerekli tedbirleri alır, öğrencileri sağlıksız ortamlardaki, Cemaat yurtlarına muhtaç etmez.  
         405 Sıra Sayılı Kanun tasarısı ile asıl hedeflenen, personel hareketliliğini sağlamak, okul ve kurumların isimlerini sürekli değiştirerek, yöneticileri” vekâlete” düşürmek, yandaş olmayanları elemek ve yerlerine yandaş olanları atamaktır. Kariyer ve liyakat esaslarını ortadan kaldırmak,  Baskıyı artırmaktır. Karolaşmayı dün olduğu gibi bu günde cemaatlerin talepleri doğrultusunda yapıyorsunuz. Soru çalmalar ve servis etmelerle, Eğitimi siyasi rant alanına çevirdiniz. Atamalarda aranan en önemli kriter AKP’ye bağlılık derecesi aranır oldu.
Gelinen noktada 15 Temmuz darbesi. Dün olduğu gibi bugün de farklı Cemaatlerle yola devam ediyorsunuz, günün birinde yine kandırılmış olabilirsiniz. Suçu sonradan bize atmayasınız diye buradan sizleri uyarıyorum. Yurttaşlık bağını esas alalım, vergi veren ve her türlü yasal yurttaşlık sorumluluklarını yerine getiren insanlarımızın arasında ayrım yapmayalım. Yarışma sınavları esas alınsın. Bilgi sahibi, birikimi olan yetkilileri makam sahibi yapalım. Milli Eğitim Bakanlığının, bundan sonra yapacağı atamalarda, Liyakati ve temsiliyeti en iyi şekilde dikkate alacağı inancı ile hepinizi saygıyla selamlıyorum". Emrah ŞAHİN


                                

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.