KEMAL ZEYBEK FINDIK ÜRETİCİLERİNİN YANINDA

KEMAL ZEYBEK FINDIK ÜRETİCİLERİNİN YANINDA
KEMAL ZEYBEK FINDIK ÜRETİCİLERİNİN YANINDA

       Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek; Fındık için Adalet yürüyüşüne katılmak üzere Ordu ya gelerek Fındık üreticilerini yalnız bırakmadı. Yürüyüşün ilk günü Ordu dan başlayan ve Giresun’un Piraziz ilçesinde konaklayan yürüyüşe katılanlara çevreden Vatandaşların alkışlarla destek olduğu görüldü.

     Fındık için Adalet yürüyüşünde dinlenme yerlerinde Fındık fiyatları hakkında değerlendirmelerle 10 TL -10.5 Tl taban fiyatı açıklayan AKP tavan fiyat uygulamasına geçmiştir. Taban fiyat demek bu fiyatların altında alımlara müdahale etmektir. Samsun milletvekili Kemal Zeybek; AKP hükümetinin tarım politikalarını doğru bulmak mümkün değildir. Fındık için açıklanan taban fiyat piyasada tavan fiyat olmuştur. Taban fiyatının altında Fındık el değiştirirken AKP hükümetinin olayı adeta seyir ettiğini görüyoruz. AKP hükümeti Fındık üreticisinin çıkarlarını korumak yerine uluslararası firmaların çıkarlarını koruma yoluna gitmiştir.

ÜRETİCİNİN FERYADINI DUYUN

    Samsun milletvekili Zeybek; Bu gün Ordu da başlayan Fındık için Adalet yürüyüşüne ellinin üzerinde CHP milletvekili katılmıştır. Yürüyüş Karadeniz bölgesindeki üreticilerin desteklerini görmekten mutlu oldum. Kemal Zeybek Fındık üreticileri gün boyu yaptığımız sohbetlerde; Açıklanan taban fiyatın çok altında alım satım yapılırken; AKP hükümetinin piyasaya müdahale için alım yaptırmamasını manidar buluyoruz, Fındık üreticinin elinden düşük fiyatla çıktıktan sonra mı? Alım yapılacak. AKP hükümeti; Fındık üreticisi yerine uluslararası firmaların çıkarlarına hizmet etmektedir.   AKP hükümeti; Borç batağında ki Fındık üreticisini sahipsiz bırakmıştır. Fındık stratejik milli ürün olmaktan çıkarılmıştır.

ODALAR, BİRLİKLER SORUNLARA SAHİP ÇIKMALI

      Samsun milletvekili Kemal Zeybek; Kalkınmanın yolu üretimden geçer, üretmek için üreticilerin mutlaka desteklenmesi gerekmektedir. Üreticilerin sorunlarının çözümünde; Odalar ve Birlikler öncü olmalıdır. Tarımda yeterli destekler sağlanmaması durumunda tarım alanlarının boş kalacağını ifade den Kemal Zeybek; Tarımdaki yanlış uygulamalar böyle devam ederse yakın gelecekte üretici bulmakta mümkün olmayacaktır. Üç gün süresince Karadeniz bölgesindeki üreticilerimizle birlikte olacağız; Üreticinin sorularını dinleyeceğiz, çözüm önerilerini anlatacağız. “Kanun hükmünde” kararnamelerle İthalatta gümrük vergilerini sıfırlayan AKP hükümeti yerli ve Milli üreticinin çıkarları yerine yabancı ülkelerin üreticilerinin çıkarlarını korumuştur.

       Samsun milletvekili Kemal Zeybek; Bölge insanın feryatlarını dinlemek için ve onlara destek olmak amacı ile ilk günden başlamak üzere; 20-Eylül-2017 Çarşamba günü Giresun da Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen Fındık için Adalet mitingi bitinceye kadar bölgede üreticilerimizle dayanışmamız devam edecektir.           

19 Eylül Gaziler gününde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi şükran dileklerimle saygıyla anıyorum Gaziler günü kutlu olsun.                                                                  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum