KEDİ KASABASI ÖRNEK OLUYOR

KEDİ KASABASI ÖRNEK OLUYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi bünyesinde 2015 yılında oluşturulan 'Kedi Kasabası', tüm ülkeye örnek oldu.

Samsun'da Büyükşehir Belediyesi tarafından Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’nin içerisinde 20 dönümlük alan üzerine kurulu 'Kedi Kasabası'nın Türkiye genelinde 'Kedi Köyleri' projesiyle yaygınlaştırılacağı öğrenildi. Japonya, Kanada ve Almanya'da kurulu bulunan kedi yerleşim birimlerinin Türkiye'deki ilk ve tek örneği olan Samsun Kedi Kasabası, sahipsiz, bakıma muhtaç kediler  için barınma ve yaşam alanı olmayı sürdürüyor. 

whatsapp-image-2019-09-05-at-13-50-31-1.jpeg

SAHİPSİZ, BAKIMA MUHTAÇ KEDİLER
Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadamut Mahallesi'nde 2015 yılında faaliyet sokulan Kedi Kasabası, içerisine kedilerin tekli ya da çoklu halde kalabilecekleri ahşap barınakların yanısıra, ahşap köprü gibi oyun alanları da bulunuyor. Yaklaşık 200’e yakın kedinin bulunduğu barınakla ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Veteriner Hekimi Nurhan İşler, “Kedi Kasabası  2015 yılında 20 hektar alanda kuruldu. Hemen her ilçeden belediyeler sahipsiz kedileri buraya getiriyor. Teslim aldığımız kedilerin muayene, tedavi ve kısırlaştırma operasyonlarını yaptıktan sonra kedileri yeniden ilçe belediyelerine teslim ediyoruz. Bunun dışında hasta ve bakıma muhtaç kedileri de kasabamızda ağırlıyoruz. Hasta kedilerin muayenelerini kafes kafes bölümlendirdiğimiz yerlerde yapıyoruz. Engelli kediler için de ayrı bir bölüm oluşturduk" dedi.

whatsapp-image-2019-09-05-at-13-50-31.jpeg

SAMSUN'DA İKAMET EDEN VE KAYITLI...
İlçelerin yanısıra merkezden getirilen kedileri de kasabada değerlendirdiklerini, bunun için bir düzenleme yaptıklarını söyleyen Nurhan İşler, "Öncelikle kedi sahiplerinin Samsun'da ikamet etmesi, kedinin de Evcil Hayvan Kayıt Defteri'nde kaydı olması gerekiyor. Bunun dışında diğer şehirlerden bırakılmak istenilen kedileri kabul etmiyoruz. Böylece hem iş yükümüzün artmasını önlüyor hem de kasabamızdaki kedilerin çok daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlıyoruz" diye konuştu.  

whatsapp-image-2019-09-05-at-13-50-32-1.jpeg

"SAHİPLENMEK İSTEYENLERE İMKAN"
Kedi Kasabası'nın ziyaretçilere açık olduğunu ifade eden Veteriner Hekim Nurhan İşler, "Kedi Kasabası kurulduğu günden bu yana ilgi görmeye devam ediyor. Vatandaşlarımız saha içerisinde gezebiliyor, oturabiliyor, dinlenebiliyor, kedilere yem verebiliyor, onlarla iletişim kurabiliyor. Hatta talep etmeleri halinde sahiplenmek istedikleri kedileri kendilerine veriyoruz. Bunun için Sahiplendirme Formu'nu doldurup imzalamaları yeterli" dedi.

whatsapp-image-2019-09-05-at-13-50-33.jpeg

"TÜRK MARŞI ÇALINCA KAHVALTIYA GELİYORLAR"
Hayvanseverlerin sık sık barınağı ziyaret ettiğini belirten Veteriner Hekim İşler,  "Barınağımızda 200’e yakın kedimiz var. Mozart’ın ünlü 'Türk Marşı' bestesiyle yemeklerini yiyorlar. Kedilerimiz o müziği duyduklarında, şartlı refleksle hareket ederek yemek yenileceğini hissediyor ve yemek alanına doluyorlar. Sabah saat 08.05’te yemek dağıtımı başlıyor. Temizlikler yapılıyor. Öğlen saat 11.00 ile 12.000 arasında tekrar yemek veriliyor" diye konuştu.

whatsapp-image-2019-09-05-at-13-50-33-1.jpeg

"HERKES KEDİ KASABASINI GÖRMELİ"
Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Veteriner Hekimi Nurhan İşler, açıklamalarının son bölümünde ise Japonya'da Kedi Köyü, Kanada'da Kedi Parkı, Almanya'da Kedi Kafe ile gündem olan uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu hatırlatarak, "Bu vesileyle vatandaşlarımızı Türkiye’de örnek teşkil eden ve ülkemizde ilk ve tek olan Kedi Kasabamızı görmeye davet ediyoruz. " diye konuştu.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.