KEDİ KASABASI

KEDİ KASABASI
Samsun'da sokak kedilerine 5 yıldızlı 'kedi kasabası'

SAMSUN Büyükşehir belediyesi tarafından Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’nin içerisinde 10 dönümlük alan üzerine kurulu 'Kedi kasabası' sokak kedilerine yuva oldu.

Sahipsiz bakıma muhtaç kediler burada kendileri için hazırlanan barınma ve yaşam alanlarında zaman geçiriyor. Kedi kasabasının nüfusu 60’a ulaşırken, kasabanın alanını 20 dönüme çıkarılması için çalışma yapıldığı  belirtildi.  Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’nin içinde 10 dönümlük bir alan, 2 yıl süren çalışmanın ardından geçen yıl 'Kedi Kasabası' yapıldı. Alan içerisine kedilerin tekli ya da çoklu halde kalabilecekleri ahşap barınaklar yerleştirildi. Alana kediler için ahşap köprü, salıncak gibi oyun alanları da yapıldı. Sokak kedileri tesise getirilerek önce kısırlaştırılıp ardından alışma dönemini geçirecekleri bölüme yerleştiriliyor. Daha sonra ise kedi kasabasının nüfusuna dahil ediliyor.

156 DÖNÜM ARAZİ 
Projenin ilgi çektiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Nurhan İşler, Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’nin, 2013 yılında  Gürgen Dağı Mevkisinde 156 dönüm arazi üzerine kurulup faaliyete geçirildiğini belirterek şöyle dedi: "Geçen yıl da 'kedi kasabası' konseptini geliştirip hayata geçirdik. Alan içerisinde kedilerimizin doğal yaşamlarını sağlayabilecek, onların genel yapılarına uygun olan bütün atmosferi oluşturarak sahayı oluşturduk. Alanımızın içerisinde kısırlaştırılmış, aşıları yapılmış, mikroçipleri takılmış sabah yemeğini yiyip gün içerisinde arazide gezinen akşam barınma evlerine gelen 60 kedi mevcut. 10 dönüm alanda 500 kedi barındırma kapasitesine sahibiz." Kedi Kabası alanının genişletileceğini söyleyen İşler, "Yine 10 dönümlük ikinci etabın yapılmasına başladık. Toplamda kedi kasabası 20 dönümlük alanda 2016 yılının sonunda tamamlanacak" diye konuştu. Nurhan İşler, kedilerin gün içerisinde tel örgülerin dışına çıkıp çevrede de zamanlarını geçirebildiklerini de söyledi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.