KAZIKLI TEPKİ!

KAZIKLI TEPKİ!
Samsun'un en işlek caddelerinden Gençlik Caddesi'nin bir kısmına kazık çakarak 8 aydır yolu trafiğe kapatan mağdur vatandaş, taleplerinin karşılanmaması halinde yolun diğer şeridine de kazık çakacağını söyledi.

İlkadım ilçesi Gençlik Caddesi'nde, Bulvar ile Kalkanca yolu üzerinde 1. Hat dolmuşlarının da kullandığı çift şeritli işlek yolun bir kısmının kendisine ait olduğunu iddia ederek dava açan ve kazanan İbrahim Akbulut, 8 ay geçmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin olumlu bir adım atmamasından şikâyetçi. Dün itibariyle meclisin aldığı kararla kendisine bir teklifte bulunacaklarını, teklifi kabul etmediği takdirde ise kamulaştırmak için gerekenin yapılacağını belirten 64 yaşındaki Akbulut, kendisinin onlara bir teklifte bulunduğunu, bunun dışındaki hiçbir teklifi kabul etmeyeceğini kaydetti.

Arazisinin, 2006 yılından itibaren yol olarak kullanıldığını hatırlatan Akbulut, “Buraların imarı var ama bana burada yapacak bir arazi yok. Burada 16 tane kardeş var. 16 tane yetimin hakkı gasp edildi. Kesinleşmiş mahkeme kararı olmasına rağmen 'Bu yolu yapmayın' dedim. Ama yaptılar. Şu anda bana yapacakları teklifi, benim vermiş olduğum 2013 yılındaki dilekçemde belirttim. Büyükşehir Belediyemizin imkânları var, yoldan kalan kayalık kısmında iş makineleriyle beraber iki blok inşaat yapılacak şekilde yer hazırlanıp bana verilmesini istiyorum.“ dedi.

Yaklaşık 8 aydır kapalı olan yolda zaman zaman trafikte aksamalar ve kazalar olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi'nden hiçbir yetkilinin aramadığını vurgulayan evli ve iki çocuk babası Akbulut, “Herhalde kafalarına yeni 'dank' etti. Meclis'te görüşmüşler. Ama ben yolun daha bir kısmını kapatmadım. Çünkü polis en azından trafiğin tek taraflı çalışması için rica etti. Ben de 'tamam, nereden isterseniz oradan kapatayım' dedim. Gençlik Caddesi'nin büyük bölümünün ölçümü yeniden yapılacak ve Samsun'a giriş tarafı yeniden kapanacak. Benim 2013 yılındaki verdiğim dilekçedeki isteklerim yerine gelmezse yolun diğer tarafı da kapanacak. Meclis'te karar alınıyor, yer sahibi olarak ben Meclis'e çağrılmıyorum. Kardeşim sen ne karar alırsan al, madem tek taraflı karar alıyordun da 8 aydır neden karar almadın. 8 aydır cadden kapalı. Samsun'un en işlek caddesinde yolun bir kısmı trafiğe kapalı, 8 aydır en ufak bir işlem ya da tebligat türünden hiçbir şey yapılmamıştır.” diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.