KAZALAR ŞEHRİ OLDUK

KAZALAR ŞEHRİ OLDUK
Son günlerde üst üste gelen kaza haberleri vatandaşa "Kazalar şehri olduk" dedirtti

ADETA KAZASIZ GÜN GEÇMİYOR
Basın yayın organlarında yer alan kaza haberleri hem üzüntü hem de tedirginlik uyandırıyor. Yaralanmalı ve ölümlü kazalar kazazedelerin yakınlarını da perişan ediyor. 

AŞIRI HIZ İLK SEBEPLERDEN
Sürücülerin yeteneklerine güvenip hız yapması, kazalara davetiye çıkaran ilk sebeplerden. Uzmanlardan edinilen bilgiler, hem hız tutkunluğunun hem de sürücünün yeteneğine abartılı güveni kazaları tetikliyor. 

DİKKATİN DAĞILMASI
Görüşüne başvurulan uzmanlar, cep telefonlarının kullanıma girmesiyle kazaların da artış gösterdiğine dikkat çekti. Kenara çekip telefonla konuşmak yerine araç içinde konuşma ve mesasjlaşma yapan sürücüler saniyelik dalgınlıklarıyla bile can kayıplı veya yaralamalı kazalara sebep olmakta.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAK
Bir başka faktörün de alkollü araç kullanmak olduğuna dikkat çeken uzmanlar, alkollü bir sürücünün cinayet silahı kullanan biri gibi değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptılar. Özellikle Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in kazasına dikkat çekip, bunun adeta taammüden insan canı almaktan farklı olmadığını belirttiler.

IŞIK İHLÂLLERİ
Sürücülerin ve yayaların ışıkta beklemeyi zaman kaybı gibi görmeleri de kazaların oluşmasında başat etkenlerden. Kendisine kırmızı yanarken hem de hızını kesmeden yola devam eden sürülerin kaza yapmaması imkansız gibi. Aynı durum yayalar için de geçerli. Araçların altına atlar gibi ışık ihlâlinde bulunarak canlarını tehlikeye atmaktalar.

EMNİYET KEMERİ BÜYÜK ÖNLEM
Kazaların oluşma sebepleri yanında, önlemlerin de önemine vurgu yapan uzmanlar, emniyet kemerinin can kurtaran bir faktör olduğunun altını çizdiler. İstatistiklerle de ispatlandığı üzre emniyet kemeri, sürücüleri ve araçtakileri ağır yaralanmalardan ve ölümlerden koruyor. Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum