Kazak Ekipten Rektör Bilgiç’e Ziyaret

Kazak Ekipten Rektör Bilgiç’e Ziyaret
Saltanat Yelemessova ve beraberindeki ekip, ünlü Nogay sanatçı Arslanbek Sultanbekov ile birlikte Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'i ziyaret etti

Türkiye-Kazakistan diplomatik ilişkilerinin 25. yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen "Kazakistan Kültür ve Tanıtım Günleri" kapsamında Türkiye’ye gelen Kazakistan Milli Kütüphane Başkan Yardımcısı Saltanat Yelemessova ve beraberindeki ekip, ünlü Nogay sanatçı Arslanbek Sultanbekov ile birlikte Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'i ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler Başkan Vekili Çetin Akar ile OMÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Bekir Şişman da hazır bulundu.

OMÜ'nün fakülteleri ve bölümleri hakkında bilgi vererek üniversiteyi konuklarına tanıtan Rektör Bilgiç, ziyaretten  duyduğunu onur ve mutluğu dile getirdi. Bilgiç "Sizleri üniversitemizde gördüğümüzde, kardeşlerimizi görünce ne hissettiysek aynı duyguları hissettik. Bu buluşma, birlik ve beraberlik bağlarımızı daha da güçlendirdi." dedi.

Kazakistan ekibinin sorumlusu Kazakistan Milli Kütüphane Başkan Yardımcısı Saltanat Yelemessova ise OMÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Kazakistan Kültür ve Tanıtım Günleri"ne katılımın yoğun olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek "Bu güzel etkinliği hazırlayanlara çok teşekkür ederim. Dostluğumuz ebedi olsun." diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, konuklarıyla toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.