Kaymakam Koşal'ın fabrika ziyareti

Kaymakam Koşal'ın fabrika ziyareti
Kavak Kaymakamı Recep Koşal, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren plastik ve tekstil fabrikalarını ziyaret etti.

Ziyaretinde fabrika çalışanlarıyla sohbet eden Koşal, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İstihdama yönelik iş yerlerinin destekçisi olduğunu dile getiren Koşal, "Fabrika iş demek, aş demek. Fabrika, bulunduğu yerin ve memleketin ekonomisine katkı yapar. Bundan önce gençlerimiz, işsizlik nedeniyle baba ocağını terk ederek değişik il ve ilçelere gitmişler. Haliyle Kavak ilçesi önemli miktarda göç vermiş. İlçede ikamet edenlerin sayısında devamlı düşüş olmuş. Artık ilçemiz sanayileşme dönemine girdi diyebiliriz." dedi.

Başta Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere ilçenin çeşitli yerlerine üretim yapan fabrikalar kurulduğunu aktaran Koşal, "Bu fabrikalar ve atölyeler sayesinde bu zamana kadar işsizlik nedeniyle göç veren ilçemizde göç durumu sıfırlandı diyebiliriz. Çünkü artık Kavak ilçesinde çalışana iş var. Fabrikalar çoğaldıkça göç eden Kavaklı gençlerin tekrar baba ocağına döneceğine inanıyorum. Biz de ilçemizdeki istihdama yönelik fabrika ve iş yerlerine elimizden gelen desteği sunacağız." diye konuştu.

Ziyarette Koşal'a Kavak Organize Bölgesi Müdürü Ali İhsan Uzun eşlik etti.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.