Kayıp kabartmaların yenisi yapılacak

Kayıp kabartmaların yenisi yapılacak
SAMSUN Büyükşehir Belediyesi tarafından, Atatürk Anıtı çevresinde bulunan ve kayıp olan iki bronz kabartmanın, yenilerinin kalıpları dökülerek yerlerine takılması için gereken çalışmanın başlatıldığı belirtildi.

Merkez İlkadım İlçesi'nde bulunan Atatürk Anıtı çevresindeki ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bronzdan yapılma portre kabartmalarından ikisinin kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalışması olayıyla ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklama şu ifadeler yar aldı:

"Samsun'un simgelerinden Onur Anıtı’nın yanında bulunan kaidelerdeki Atatürk ve silah arkadaşlarına ait bronz portre kabartmalardan ikisinin kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce çalındığı belirtilmiştir. Söz konusu yerdeki adı geçen portre kabartmaların eksik olduğu belediyemiz ilgili birimlerince de öncesinde tespit edilmiş ve eksik olan kabartmaların yenisi ile değiştirilmesi için Makine İkmal Daire Başkanlığımız atölyelerinde yenilerinin kalıpları dökülerek eski yerlerine takılması için gereken çalışma başlatılmıştır. Kayıp olan kabartmaların aynıları en kısa sürede yerlerine yerleştirilecek olup maddi değerleri olmamasına rağmen manevi ve sembolik önemi olan kabartmalara yönelik yapılan saldırıyı kabul edilemez bir adli vaka olarak gördüğümüzü ve kınadığımızı kamuoyunun bilgilerine sunarız." 

2010 yılı Haziran ayında İzmir’de heykeltıraş Ahmet Uzun tarafından yapılan bronz portre kabartmalar Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı çevre düzenlemesinde bu alana yerleştirilmişti.  (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.