Kayıp dediği annesini tuvalette ölü buldu

Kayıp dediği annesini tuvalette ölü buldu
KONYA'da 19 yaşındaki Orçun İlhan Başoda, akşam saatlerinde polis merkezine giderek annesi 50 yaşındaki Asuman Başoda'nın kayıp olduğunu belirterek başvuruda bulundu.

4 saat sonra ise 112 Acil Servis'i arayan Başoda, annesini evde tuvalette baygın halde bulduğunu belirtip yardım istedi. Evde yarı çıplak halde bulunan Asuman Başoda'nın ölmüş olduğu saptandı. Şüphe üzerine gözaltına alınan Orçun İlhan Başoda ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Asuman Başoda'nın kesim ölüm nedeninin yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacağı belirtildi.
Merkez Selçuklu İlçesi Feritpaşa Mahallesi Kerkük Caddesi Okyanus Sitesi'nde oturan işsiz Orçun İlhan Başoda, dün saat 22.15'de Şehit Topel Polis Merkezi’ne giderek, birlikte yaşadığı annesi Asuman Başoda'nın sabah saatlerinden itibaren kayıp olduğunu belirterek başvuruda bulundu. Polis, kayıp başvurusu üzerine Asuman Başoda'nın bulunması için çalışma başlattı. Ardından eve gelen Orçun İlhan Başoda, iddiaya göre, bir süre bilgisayarda arkadaşlarıyla sohbet etti. Orçun İlhan Başoda, saat 02.30 sıralarında 112 Acil Servis'i arayıp annesi Asuman Başoda'yı tuvalette baygın halde bulduğunu belirtti. İhbar üzerine eve gelen sağlık görevlileri ve polis, Asuman Başoda'yı koridorda yarı çıplak halde buldu. Boynunda ve parmaklarında morluklar olan Asuman Başoda'nın öldüğü saptandı. Polis, tuvalette yaptığı incelemede bir kaç gündür kullanılmadığı yönünde kanaat getirdi. Evin dağınık olduğu, bazı halıların ise toplu halde bir koridorun diğer bölümde olduğu öğrenilirken, yakınları ailenin başka bir eve taşınmak üzere olduğunu belirtti.

ŞİZOFREN OLDUĞU İDDİASI

Orçun İlhan Başoda, annesini Asuman Başoda'yı tuvalette bulduktan sonra koridora taşıdığını belirtti. Başoda'nın çelişkili ifadeleri üzerine binanın güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, Asuman Başoda'nın, son bir gündür görüntülerde olmadığı ve en son iki gün önce görüldüğünü tespit etti. Asuman Başoda'nın cesedi otopsi yapılmak üzere Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Morguna kaldırıldı. Başoda'nın kesin ölüm nedeninin de yapılacak olan otopsinin ardından netlik kazanacağı belirtildi. Şüphe üzerine gözaltına alınan ve şizofreni hastası olduğu iddia edilen Orçun İlhan Başoda, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

OTOPSİDE CİNAYET BULGUSUNA RASTLANMADI

Konya'da evde ölü bulunan 50 yaşındaki Asuman
Başoda'nın yapılan otopsisinde her hangi bir cinayet bulgusuna rastlanılmadığı ve normal ölüm olduğu belirtildi.  (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.