Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

KAYIP CAMİLER ARANIRKEN SU BAŞI CAMİİ NEREYE UÇTU !

5 Haziran 2012 tarihinde “ŞEHRİN GİZLİ TARİHİ”başlığı ile dile getirdigim, Samsun Su Başında, şimdiki YER ALTI CAMİİ’nin oldugu yerde  SAİT BEY CAMİİ olarak bilinen, CAMİ nasıl yok edilmişti. Vakıflar’ ın KAYIP CAMİLER ARANIYOR çalışmasına Samsun Vakıflarının da iştirak etmesi beklentimizdir. 6 yıl evvel demiştik…

Bu vesile ile, ilaveler ile bu yazımı yeniden köşeme aktarmayı uygun gördüm.

 ŞEHRİN GİZLİ TARİHİ

“Şehrimiz için ciltlerle kitaplar yazılmıştır.  İlk kaynak bilgiler  Kemal Vehbi Gül tarafından hazırlanan SAMSUN  kitabındaki belediye faaliyetlerinde, geçmişe yönelik tarihi bilgilerin esas alındığıdır.  Kültür Bakanlığı ve Müdürlüğünün bu paralerde yaptığı yayın ve kitapçıklar ise, aynı bilgileri paylaşan  belgeler olabilmektedir.

Olayları değerlendirmede, kişi veya kişilerin fikirleri, düşünceleri, inanışları  meselenin temelindeki görüş ve değerlendirmeleri teşkil ederken, bakış açısı ve değerlendirmesi de ortaya koyduğu eser ile eşleşmektedir.

Bu yüzden, 1000 yıla yakın bir zamandır, Türk ve İslâm olan Samsun’un tanıtım ve tarihi hala, Rum binaları, Ermeni  hurdaları, AMAZON HEYKELLERİ, içindeki , uydurma kemiklerle  KRAL MEZARLARI AMİSOS  VE  PONTOS  GÖSTERİMLERİ ile ön plana çıkartılmaktadır.

Tarihimiz ve Kültürümüzdeki  YURT EDİNME hareketlerinde, Dinimiz bilgelerinin, Allah’ın emirlerini yayma hizmetindeki,  AKINCILIK ve ALP ERENLERİN ÖNCÜLÜK  hareketinde, Eski Mezarlıktaki SEYDİ KUTBİTTİN (Hz) KILIÇ DEDE (Hz) ve İSA BABA (Hz) üçgeni ile bu güne dek yaşatılan mekanlar olurken. Şehir merkezinde var olan, nice mubarek zatlara ait Türbe ve mezar yerlerinin CHP iktidarı döneminde, yok edilmiş olduğudur.

Konumuz, Samsun tarihine ait kitapların hiçbirinde görülmeyen, CHP döneminin yok ettiği tarihi eserlerden birinin de Samsun Şubaşı mevkiinde, bugünkü YER ALTI CAMİİ’nin olduğu yerdeki SAİTBEY CAMİİ’dir. Bu konuda 9 Mayıs 2012 tarihle CHP de Manevra başlığı içindeki makalemde , “Su başında BOMBALANARAK tahrip edilen .Cami muezini  SAGIR HAFIZ’ın nasıl SAĞIR olduğunu! bu gizli tarihin en belirgin mağduru iken, kayıtlarda olmaması, elbetteki bir tesadüf de değildir.

 

Caminin bulunuğu mahalde, Samsun’ Şubaşı mevkiindeki RAKI FABRİKASI sahibinin evinin bulunması, çevresinde patlayıcı madde satıcı sı  kişilerle birleşince, EZAN SESİNDEN RAHATSIZLIK  sebebiyle, Sabah namazından evvel patlayıcı yerleştirilerek tahribata yol açılması, Müezzinin SAĞIR olmasına sebebiyet verirken, O devirde Belediye Kalfası Ferhat ustanın ifadesi ile, “Bina taş yapı olduğu için fazla bir tahribat yoktu, ancak bu tahribat bahane edilerek Cami, Saathanedeki  SAAT KULESİ ile aynı tarihte gözlerimizden yaşlar akıtarak yıktık” ifadesi, Rejimin ve onun ayakçılarının işleri ne boyutlara vardırdıklarının  belgesi olmuştur. “ Samsun için özel bir durum arz eden  bu caminin yeniden inşaa edilmesi vicdani bir görev oldugudur. Vakıfların bu konudaki çalışması da MERAK konusudur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR