Kavak’taki KYK'ya Aşureli Açılış

Kavak’taki KYK'ya Aşureli Açılış
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kavak Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından muharrem ayı dolayısıyla Kavak’taki kız ve erkek öğrenci yurdunun açılışı aşure ikramı ve dualarla yapıldı

Kavak Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenci yurdunda düzenlenen aşure etkinliğine Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Kavak Belediye Başkanı ibrahim Sarıcaoğlu, Samsun Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü İsmail Kasapoğlu, Kredi Yurtlar Kurumu Kavak Müdürü Mustafa Yerkozlu, Kavak Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Necati Menek, Kavak Müftüsü Abdullah Karaca, Kredi Kurtlar Yurdu Müdürleri, Kavak Belediyesi Meclis Üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.Kuran-ı Kerim tilaveti ve Kavak Müftüsü Abdullah Karaca'nın dua etmesi ile başlayan programda konuşma yapan Kavak Kaykamı Mevlüt Şekerci şunları söyledi; "Birlik ve beraberliğimiz sağlayan, toplumsal bağımızı pekiştiren unsurlardan biri olan aşurenin yeni öğrenci yurdumuzun açılışında dağıtılması bizleri çok mutlu etti. Kültürümüze sahip çıkan yetkililerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Öğrencilerimiz Rahat Ortamlarda Yaşayacak
Kavak'ta toplamda bin civarı öğrencinin eğitim gördüğünü vurgulayan Kavak Belediye Başkanı ibrahim Sarıcaoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; "Öğrencilerimizin ortak sorunlarından bir tanesi de kalacak yer sorunuydu. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç bey ile yaptığımız görüşme ile eski Belediye hizmet binamız öğrenci yurdu olarak restore edildi. 100 erkek ve 100 kız olmak üzere toplamda 200 öğrencimize hizmet verecek. İlçemizde eğitimlerini sürdüren çocuklarımızın güvenli ortamlarda kalmalarını sağlamak en büyük görevlerimizden birisi" ifadelerini kullandı. 

Kavak'ta ki Sosyal Alanlar Önemli Faktör Olacak
İlçede hizmete giren Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kavak Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencilerin yüzlerini güldürürken ilçede yapılan birçok sosyal tesis gençlerin güvenli ortamlarda zaman geçirmelerini sağlayacak. İlçenin en büyük sorunlarından biri olan sosyal tesis sorununa çözüm getiren Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Öğrencilerimizin eğitimlerinde en büyük faktörlerden biride onların kafalarının rahat olması. Sosyal aktiviteden uzak, insanlardan uzak bir çocuğun derslerinde de başarılı olması elbette beklenemez. İnsanlarla barışık sosyal aktivitesi olan bir çocuğun derslerine de kendini vermesi daha kolay olur" dedi.Muharrem ayı dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu belirten Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ‘Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu sebeple aşurenin yeni öğrenci yurdumuzun açılında dağıtılması şüphesiz hepimizi mutlu etti. Eski Belediye Hizmet binamız olan bu bina Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Akif Çağatay Kılıç beyin katkılarıyla öğrenci yurdu oldu. İlçemizdeki öğrenci sayımızı daha fazla artırmak için yeni bölümler açılması hususunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu vesileyle Hicri yıl başımızın ve aşure gününün tüm islâm alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum’ sözlerini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.