Kavak'ta TÜMÜLÜS BULUNDU

Kavak'ta TÜMÜLÜS BULUNDU
Samsun'un İlçelerinden Kavak'ta tarihi eserlerin ortaya çıkarılması ve turizme kazandırılması için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Tepecik mahallesinde bulunan Tümülüs'te kazı çalışmaları başlatıldı.

GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK
Tarihi çok eskilere dayanan Kavak İlçesi Tepecik mahallesinde bulunan Tepe Tümülüsü'nün gün yüzüne çıkması için çalışma başlatıldı. Daha önceden yapılan kaçak kazılar nedeniyle Tepe Tümülüsü'nde büyük tahribatın olduğu gözlendi. Samsun Müze Müdürlüğü gözetiminde yapılan çalışmalar 10 gün içinde tamamlanacak.

HELENİSTİK DÖNEME AİT
Kavak Belediyesi, Arkeolog Emine Yılmaz öncülüğünde Tepecik mahallesi Tepe Tümülüsü ve Kaledoruğu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle arkeolojik çalışma yoğun bir tempo içinde sürdürülüyor. Helenistik döneme ait Tümülüs'ün mezar odası taş bloklardan oluşmuş olup diğer bölümleriyle güzel bir mezar mimarisi meydana çıktı.

TURİZME KAZANDIRILACAK
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Tepecik mahallesi'ndeki Tepe Tümülüs'ünü inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sarıcaoğlu, "İlçemizin tarihi çok eskilere dayanıyor. Tepe Tümülüsü ve Kaledoruğu gibi tarihi yerlerimizi koruma altına alıp turizme kazandırmak için kolları sevadık, daha şimdiden çok ziyaretçi geliyor" dedi. Onur Emirza

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.