KAVAK'A YATIRIM FIRSATI

KAVAK'A YATIRIM FIRSATI
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Türkiye'nin peynir üreticisi markalarından olan Kaanlar firması, Samsun'a süt ve süt ürünleri fabrikası kurmak için yer talebinde bulundu. Samsun Gıda OSB'de yer verilmeyince Vali Osman Kaymak müdahale etti. Böylelikle Kavak ve çevre ilçeler için yatırım fırsatı doğmuş oldu.

YER TAHSİSİ YAPILDI
Kavak, Vezirköprü, Havza ve çevre illere süt tankları kuracağı ve günde 40 ton süt toplaması hedefleniliyor. Tekirdağ'da günde 750 ton süt toplayan Kaanlar, 11 bin besiciye ulaşıyor. Kaanlar firması 45 gün içinde süt paralarını üreticilere ödüyor. Kavak OSB’nin Aylık Olağan Müteşebbis Heyeti Toplantısı Vali Osman Kaymak’ın başkanlığında yapıldı. Vali Osman Kaymak toplantıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Gündemin birinci sırasında, süt ve süt ürünleri imalatı ve paketleme tesisi yapmak üzere yer tahsis talebinde bulunan Kaanlar Gıda firmasına, ilk etapta 35 kişi istihdam ederek, 4.000 m2 kapalı alanda kaşar peyniri ve tereyağı imalatı yapmak üzere 12.617 m2’lik 2 adet sanayi parselinin tahsis kararı alınarak, firmaya tebliğ edilmiştir.'' dedi.

whatsapp-image-2019-08-21-at-145754.jpeg

ÇOK SAYIDA İSTİHDAM
Samsun adına sevindirici olduğunu ifade eden Vali Kaymak, ''32 ülkeye ihracatı bulunan 40 yılı aşkın süredir sektör içerisinde bulunan firmanın ilimizi yatırım yapmak için seçmesi Samsun adına sevindirici olmuştur.Söz konusu firmanın Kavak OSB içerisinde gerçekleştireceği yatırım sadece Kavak ilçesi değil, tüm Samsun ve ilçelerini de kapsayan süt alım garantisi ile büyükbaş hayvancılığına fayda sağlayıp, bölgede çok sayıda kişinin dolaylı ve doğrudan istihdam edilmesini sağlayacak olması, Kavak, Samsun ve ülke ekonomisinin gelişiminde büyük rol oynayacaktır. Bu önemli yatırım için ilimizi tercih eden ve emek veren teşekkür ediyor, yatırım ülkemiz ve ilimiz ekonomisi için hayırlı olsun'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.