KAVAK SORUNSUZ

KAVAK SORUNSUZ
"TÜRKİYE GENELİNDEKİ SORUN KAVAK'TA YOK"

Dün Büyükşehir Belediye Meclis Binası'nda gerçekleştirilen 2016 yılı Şubat ayı 3'üncü birleşiminin 1'inci oturumuna katılan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu toplantının ardından Kavak ilçesinin gelişimi ve değişimiyle alakalı soruları yanıtladı. Kavak'a yapılan ve yapılma aşamasında olan istihdamlardan bahseden ve Kavak'ta işsizlik sorunu olmadığını vurgulayan Sarıcaoğlu, "Biz şuanda anonsla işçi arıyoruz. Kavak'ta işsizlik yok Türkiye'nin her yerinde en büyük sorun olan işsizlik sorunu Kavak'ta bulunmuyor" diye konuştu.

FABRİKA SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ

Kavak ilçesinin özellikle organize sanayi bölgesi konusunda ciddi ilerlemeler kaydettiğini vurgulayan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Göreve geldiğimizde Kavak'ta 5 tane aktif fabrika vardı. Şuanda bu sayı 21'e yükseldi. 5 6 ay içerisinde inşallah 11 fabrikamız daha hizmete açılacak. 8 fabrikamız da henüz proje aşamasında. İstihdam konusunda Kavak'ta bundan sonra işsizlikle alakalı problem gözükmüyor.

"KARADENİZ'İN EN BÜYÜĞÜ OLACAK"

İlçeye kazandırılacak olan çimento fabrikası çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Sarıcaoğlu, "Allah nasip ederse 19 Mayıs 2016 tarihide çimento fabrikasının açılışını yapacağız. Bu yatırım Karadeniz Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin de 3'üncü büyük çimento fabrikası olacak. Burayı hizmete açtığımız zaman doğrudan çalışacak kişi sayısı bin. Endirekt olarak ise 3 bin kişiye iş istihdamı sağlayacak. Kavak'taki bu istihdamla ilgili gelişmelerden dolayı memnunuz. Biz şuanda anonsla işçi arıyoruz. Kavak'ta işsizlik yok. Türkiye'nin her yerinde en büyük sorun olan işsizlik sorunu Kavak'ta bulunmuyor" dedi.

"50 YILIN PROJELERİ HAZIR"

Yeni Belediye hizmet binalarına birkaç ay içerisinde geçiş yapacaklarını duyuran Sarıcaoğlu eski binanın ise KYK yurdu olarak kullanılacağını söyledi. Kapalı pazaryeri, Çerkes Ekrem Bey Parkı, çalışmalarının devam ettiğini iki tane de düğün salonunun yaza kadar ilçeye kazandırılacağını duyuran Sarıcaoğlu, "Kavak artık eski kabuğunu kırdı, hızla ilerleyen bir ilçe pozisyonuna geldi. Kavak'ta güzel şeyler oluyor ve olmaya da devam edecek. Bizler Kavak'ta 6 aylık bir yıllık planlama değil Kavak'ın 50 yılıyla alakalı planlamalarımızı yaptık. Bu zamana kadar ilçemiz Samsun'a olan yakınlığını kullanamamış maalesef. Ama bundan sonra biz bu yakınlığı avantaja dönüştüreceğiz" dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.