Kavak Kanatlı Et Üreticileri Birliğinde KANUNA AYKIRI KONGRE

Kavak Kanatlı Et Üreticileri Birliğinde KANUNA AYKIRI KONGRE
Kavak Kanatlı Et Üreticileri Birliği 2017 yılının Şubat ayında yapmış olduğu kongrede üye olmayan kişileri yönetime seçtiği ortaya çıktı.

Kavak Kanatlı Et Üreticileri Birliği 2017 yılının Şubat ayında yapmış olduğu kongrede üye olmayan kişileri yönetime seçtiği ortaya çıktı. 5200 sayılı Kanunla kurulan ve 06/07/2004 tarih, 25514 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan kanun çerçevesinde kurulmuş olan Kavak Kanatlı Et Üreticileri Birliği’nin Şubat 2017 tarihinde yapmış oldukları kongrede haziran listesinde bulunmayan kişileri yönetim kuruluna seçtikleri öğrenildi. Kanunun 8. Maddesi yönetim kurulunun üyeler arasından seçilmesini açıkça belirtmiş olmasına rağmen o tarihte üye olmayan kişilerin yönetim kuruluna seçildiği öğrenildi.

 

                              TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNE DÜN LİSTE VERİLMİŞ

 

    2017 yılının Şubat ayında yapılan kongrede 22 kişiden oluşan üyeler arasında bulunmayan İsmail Cengiz Belli, Abdullah Özal, Üzeyir Başkaya ve birkaç kişinin daha yönetime girdikleri ve İsmail Cengiz Belli’nin Birlik Başkanı seçildiği öğrenildi. Birliğin o gün 22 üyesi arasında olmayan bu isimlerin fark edilip konunun Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine iletilmesi üzerine Tarım İl Müdürlüğü olaya müdahil oldu ve Birlik Başkanı Abdullah Cengiz Belli’nin 08/02/2018 tarihinde Tarım İl Müdürlüğüne 33 kişilik yeni bir üye listesi getirdiği öğrenildi. 5200 sayılı yasa gereği 2017 yılında yapılan kongrede seçilen yönetim haziran listesinde olmadığı için konunun soruşturmalık olması gündeme geldi.

 

                                           YAPILAN İŞLEM SUÇ

 

     5200 sayılı yasanın 8.Maddesine göre 2017 yılında yapılan kongrede yönetime seçilen kişilerin tamamının üye olmadığının belli olması üzerine yapılan bu işleminde yasal olarak suç olduğu apaçık ortaya çıkmış oldu. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin ve Tarım Bakanlığı Müfettişlerinin gerekli incelemeyi yapacakları ve incelemenin ardından olayın yargıya taşınıp taşınmayacağına karar verileceği öğrenildi.

 

                     ÖNÜMÜZDEKİ CUMARTESİ YAPILACAK KONGRE MUAMMA

 

   Kavak Kanatlı Et Üreticileri Birliği’nde yaşanan bu olayın ardından geçtiğimiz hafta yapılan olağan kongrede çoğunluğun sağlanamaması üzerine bu hafta sonu yapılacak olan kongrede hükümet komiserinin nasıl bir karar vereceği de merak konusu olmuş durumda. Hükümet komiserinin geçen yıl yapılan kongre ile ilgili bir işlem yapıp yapmayacağı da akıllarda soru işareti bırakmış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.