KATLEDİLEN DOKTOR ANILDI

KATLEDİLEN DOKTOR ANILDI
Görev yaptığı hastanede öldürülen Dr. Kamil Furtun, gözyaşlarıyla anıldı

SAMSUN'da, 29 Mayıs 2015 tarihinde, görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden göğüs cerrahı Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün 1'inci yıl dönümünde görev yaptığı ve adının verildiği hastane önünde anıldı. Opr. Dr. Kamil Furtun’un eşi Dr. Funda Furtun, eşinin neden öldürüldüğünü halen bilmediklerini söyledi.

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 1 çocuk babası göğüs cerrahı 56 yaşındaki Opr. Dr. Kamil Furtun, bugün ölümünün 1'inci yıl dönümünde adının verildiği Samsun Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi önünde anıldı. Samsun Tabip Odası tarafından düzenlenen törende meslektaşları pankartlar taşıdı, sloganlar atıp sağlıkta şiddeti protesto etti. 

Eşi Dr. Funda Furtun'un da katıldığı anma töreninde ilk olarak Samsun Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Oğuz Uzun konuşma yaptı. Prof.Dr. Uzun, Opr.Dr. Kamil Furtun'u kaybetmiş olmanın acı hüzününü yaşadığını belirterek "Kamil ağabeyimizin ölümü kalleş bir saldırı sonucu oldu. Ne acıdır ki Dr. Ali Menekşe'nin, Dr. Göksel Kalaycı'nın, Dr. Ersin Aslan'ın katledilmesi bu saldırının geleceğinin habercisiydi. Ama hiçbir önlem alınmadı" dedi.

AVUKAT KAÇMAZ: HASTANE YÖNETİMİ YARGILANACAK

Furtun ailesinin avukatlarından Osman Kaçmaz, ise bugün halen doktorlar üzerinde bir saldırı ve şiddet uygulandığını söyleyerek, "Biz TBMM'nde bununla ilgili bir yasanın çıkmasını bekliyoruz. İnsanlar görüldüğü gibi üzgün. Bugün şehidimiz Kamil Furtun öldürülmedi. Onun hastaları da öldürüldü. Bir sürü hastası vardı. Halen ağlıyorlar. Halen şifa bulamadılar. Biz yargısal anlamda süreci takip ettik. Davayla ilgili ağırlaştırılmış müebbet verildi. Ancak idarenin kusuru büyüktü. Bununla ilgili İlkadım Kaymakamlığı maalesef izin vermedi. 4483 sayılı kanuna göre, memurların işledikleri suçlardan dolayı izin alınması gerekiyor. Ama İlkadım Kaymakamlığı bunu maalesef kusur olarak görmedi. Biz bununla ilgili Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazımızı yaptık. Ancak karar verildi. Müjdeyi vereyim. İlgili başhekim ve diğer memurlar, yargılanacaklar. Bu süreçte Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesini düzenlemesini bekliyoruz. Kusuru bulunan herkesin cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

'NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ HALEN BİLMİYORUZ'

Opr. Dr. Kamil Furtun'un gözüyaşlı eşi Dr. Funda Furtun, tahmin edilemeyecek bir olay yaşadıklarını söyleyerek, "Kamil kişiliğiyle şiddet kelimesinin birlikte anılacağı bir insan değildi. Onun şiddete maruz kalması herkesi şoka soktu. Bu infial insanlarda bardağın taşması gibi bir durumdu. O yüzden tepki ülke çapında yoğun oldu. Çünkü bir neden yoktu. Yani Kamil Furtun neden öldürüldü sorusunun cevabını halen bilmiyoruz. Bunu mahkemede bulmadık. Çok şükür katil, en ağır cezayı aldı. Mahkeme heyetine bu konuda minnet duyuyorum" diye konuştu.

Açıklamaların ardından katılımcılar hastane içerisinde bulunan Opr. Dr. Kamil Furtun anıtına kırmızı karanfil bıraktı.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.